Laatste ontwikkelingen langjarige opvang in Veenendaal

Op dit moment vangen we zo'n 200 vluchtelingen op in het voormalige BelCompany-gebouw aan de Wageningselaan 2 in Veenendaal. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil het gebouw kopen en voor langere tijd gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Het COA heeft de gemeente Veenendaal gevraagd om hieraan mee te werken. Afgelopen tijd heeft de gemeente gekeken naar de mogelijkheden. We hebben gepraat met inwoners, organisaties en bedrijven. Alle reacties zijn gebruikt voor een plan voor langjarige opvang in Veenendaal.

Uitstel besluit

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) wilde in juni de gemeenteraad vragen om een besluit te nemen over de langjarige opvang van asielzoekers in Veenendaal. Maar op dit moment is er vanuit het COA nog niet genoeg duidelijkheid over het aantal asielzoekers in de opvanglocatie. De gemeente wil duidelijkheid hebben over het aantal asielzoekers om een beslissing te nemen. Daarom stelt het college van B&W de gemeenteraad voor om in het najaar een besluit te nemen.

Vragen?

Heb je vragen over het onderzoek naar langjarige opvang in Veenendaal? Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op de meeste vragen die je kan hebben. Staat het antwoord op jouw vraag niet op onze website? Dan kun je mailen naar noodopvang@veenendaal.nl.