Inloopbijeenkomsten langjarige opvang

Op dit moment vangen we zo'n 200 vluchtelingen op in het voormalige BelCompany-gebouw aan de Wageningselaan 2 in Veenendaal. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil het gebouw kopen en voor langere tijd gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Het COA vraagt de gemeente Veenendaal om hieraan mee te werken. Er zijn ongeveer 300 plaatsen nodig voor ongeveer 15 jaar. We zijn nu aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat dit voor Veenendaal betekent. Daarom gaan we in gesprek met alle betrokken inwoners, organisaties en bedrijven.

Vraag om meer mensen op te vangen

Sinds augustus 2022 biedt Veenendaal onderdak aan mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld. Het voormalige Belcompany-gebouw aan de Wageningselaan 2 biedt op dit moment plaats aan ongeveer 200 vluchtelingen. Deze locatie voor crisisnoodopvang is bedoeld voor tijdelijk gebruik. Helaas heeft de landelijke overheid de asielcrisis nog niet onder controle. Er zijn vaak meer vluchtelingen in aanmeldcentrum Ter Apel dan de locatie aankan. Daarom vraagt het COA aan alle gemeenten in Nederland, waaronder Veenendaal, om (extra) mensen op te vangen.

Jouw mening

We willen graag horen wat er nodig is om gedurende ongeveer 15 jaar ongeveer 300 vluchtelingen op te vangen aan de Wageningselaan 2 in Veenendaal. Op maandag 29 januari en donderdag 1 februari gaan we hierover in gesprek met buurtbewoners en ondernemers. Daarna voeren we ook gesprekken met andere betrokkenen, zoals scholen, zorgprofessionals en vrijwilligers. Alle opmerkingen en idee├źn nemen we mee bij het maken van een plan voor langdurige opvang. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de medewerking aan het verzoek van het COA.

Contact en aanmelden inloopbijeenkomst

Ben je niet direct betrokken, maar voel je je wel betrokken bij dit onderwerp? Of heb je vragen over het onderzoek? Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op de meeste vragen die je kan hebben. Staat het antwoord op jouw vraag niet op onze website? Dan kun je mailen naar noodopvang@veenendaal.nl. Wil je een van de inloopbijeenkomsten bijwonen? Meld je dan aan via de knop hieronder.

Aanmelden inloopbijeenkomst