Schilder aan het werk

Goed ondernemersklimaat in Veenendaal

Veenendaal heeft een gevarieerd bedrijfsleven. De branches dienstverlening, ICT, transport, technologie, retail en de maakindustrie zijn goed vertegenwoordigd. Het bedrijfsleven van Veenendaal is voornamelijk gevestigd op de 5 bedrijventerreinen en in het winkelcentrum. De gemeente zorgt samen met verschillende partners voor een aangenaam vestigingsklimaat voor ondernemers.

Vijf bedrijventerreinen

Elk bedrijventerrein in Veenendaal heeft een coƶperatieve bedrijvenvereniging die o.a. gezamenlijke energie-inkoop regelt, bedrijfshulpverleners opleidt en beveiliging centraal regelt. Er is een parkmanager aangesteld die de kwaliteit van het terrein bewaakt en de spin in het web is tussen bedrijven en gemeente.

Op ieder bedrijventerrein vindt u een breed scala aan ondernemingen. Wilt u meer weten over de bedrijfssamenstelling van deze terreinen, kijk dan op de website van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal.

Beschikbare bedrijfslocaties en panden

Gemeente Veenendaal heeft zelf geen nieuwe bedrijfsgronden meer in eigendom. Wel zijn er nog enkele nieuwbouwlocaties langs de A12 beschikbaar en in eigendom bij een lokale ondernemer. Voor bestaande bedrijfspanden verwijzen wij naar Funda en Bedrijfspand.com .

Heeft u belangstelling om uw bedrijf te vestigen in onze gemeente en wilt u hierover in gesprek met de gemeente, dan staat team Economie uiteraard daarvoor open. Zij kunnen samen met u kijken naar mogelijke locaties of bedrijfspanden.

Samen werken aan een gunstig ondernemersklimaat

De Gemeente Veenendaal, Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal en Stichting Winkelstad Veenendaal trekken samen op om het ondernemen in Veenendaal aantrekkelijk te maken en te houden. Stichting Ondernemersfonds Veenendaal geeft daarbij een financiƫle impuls aan nieuwe ontwikkelingen.

Aanspreekpunten voor ondernemers

U bevindt zich in goed gezelschap, want er zijn veel bedrijven gevestigd in Veenendaal. Daarom hebben we ook een actief team Economie bij de gemeente, een parkmanager en een binnenstadsmanager bij wie u terecht kunt met allerlei vragen over ondernemen in Veenendaal.