Foto's en beeldgebruik

De gemeente Veenendaal maakt foto’s en filmt bij raadsvergaderingen, evenementen en bijeenkomsten in de stad. Als u daarbij aanwezig bent, kan het zijn dat u herkenbaar in beeld bent op een foto of film. 

Toestemming gebruik foto's en filmmateriaal

In speciale situaties vragen wij eerst uw toestemming voordat wij de foto of film gebruiken. U kunt dan onze toestemmingsverklaring ondertekenen. Ondertekent u niet? Dan verwijderen wij de foto of film waar u op staat. Ondertekent u wel? Dan bewaren wij de foto of film in onze beeldbank.

U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Vanaf dat moment doen wij niets meer met de foto of film waar u op staat.

Bent u duidelijk herkenbaar in beeld op een foto of film, maar is uw toestemming niet gevraagd? Dan kunt u aangeven dat u niet wilt dat de foto of film waar u op staat door ons gebruikt wordt. Wij verwijderen dan de foto of film.

Bewaren en gebruiken

Foto’s en films in de beeldbank gebruiken wij voor onze communicatie. Bijvoorbeeld in een folder, persbericht, op onze website of in onze sociale media. Alleen medewerkers van de gemeente hebben toegang tot de beeldbank. Wij bewaren een foto of film maximaal 5 jaar. Daarna verwijderen we dit beeldmateriaal. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u vragen om verwijdering van een foto of film? Meld het ons via communicatie@veenendaal.nl.

Gesprek met medewerker opnemen

Heeft u een gesprek met een medewerker van de gemeente Veenendaal en wilt u dit gesprek opnemen? Dat mag. Geef dit van tevoren aan. Een medewerker kan in sommige gevallen weigeren dat u een opname maakt. 

Heeft u een gespreksopname gemaakt? U mag de opname alleen gebruiken om het gesprek zelf terug te luisteren. U mag de opname niet openbaar maken en ook niet delen met anderen. Behalve als u toestemming krijgt van iedereen die bij het gesprek was.