Paspoort of identiteitskaart verlengen

Een paspoort of identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Na 5 werkdagen kunt u het paspoort of de identiteitskaart zelf ophalen in het gemeentehuis.

Afspraak paspoort maken Afspraak ID-kaart maken

Meenemen voor aanvraag reisdocument

Voor kinderen (minimaal 1 ouder moet meekomen)

Identiteitsbewijs kwijt of gestolen

  • Vraag direct een nieuw identiteitsbewijs aan, als uw paspoort of ID gestolen is of kwijt. Uw oude identiteitsbewijs is dan ongeldig.
  • Doe ook aangifte bij de politie als uw identiteitsbewijs is gestolen.
  • Als iemand een paspoort of identiteitskaart vindt en bij het gemeentehuis brengt, vernietigen wij dit document. Dit is volgens de wet verplicht.

Verschil paspoort en identiteitskaart

  • Een paspoort kunt u overal in de wereld gebruiken als geldig reisdocument. In de meeste Europese landen is een identiteitskaart geldig. Buiten Europa niet.
  • Kinderen vanaf 12 jaar mogen zelfstandig een ID-kaart aanvragen en ophalen, zonder dat toestemming van ouders nodig is.
Verlengen paspoort en ID-kaart
Soort identiteitsbewijs Kosten
paspoort (18 jaar en ouder) 65,30
Identiteitskaart (18 jaar en ouder) 51,00
paspoort (tot en met 17) 52,00
identiteitskaart (tot en met 17) 29,00
extra kosten spoedaanvraag 47,50

Spoedaanvraag paspoort of identiteitskaart

Als u voor 13.00 uur een spoedaanvraag doet, kunt u het identiteitsbewijs meestal de volgende werkdag na 10.00 uur afhalen. Als er een uitzondering is, wordt u aan de balie geïnformeerd. Voor een spoedaanvraag betaalt u meer dan voor een gewone aanvraag.

Ophalen paspoort of ID-kaart

U moet altijd zelf uw paspoort of identiteitskaart komen ophalen aan de balie. Heeft u een een paspoort of ID-kaart voor een kind aangevraagd? Dan moet uw kind meekomen. Voor het ophalen kunt u geen afspraak maken.

Vergeet niet de volgende documenten mee te nemen:

  • uw afhaalbewijs
  • uw oude paspoort of ID-kaart