Fraude? Bewoner uitschrijven van uw adres

Wilt u dat iemand wordt uitgeschreven die niet meer op uw adres woont? Bijvoorbeeld omdat u denkt dat er fraude is, steeds post krijgt voor oude bewoners of omdat iemand zich niet wil uitschrijven? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten.

Adresonderzoek aanvragen

U heeft DigiD nodig om in te loggen.

Wilt u langskomen in het gemeentehuis? Dit kan alleen op afspraak via afspraak adresonderzoek. Neem een legitimatiebewijs mee naar de afspraak.

Verloop van adresonderzoek

  1. Een adresonderzoek begint met een controle in de Basisregistratie Personen (BRP). Op basis daarvan probeert de gemeente het nieuwe adres te achterhalen.
  2. Vervolgens stuurt de gemeente een brief naar het oude adres en naar een eventueel nieuw adres met de vraag om de verhuizing door te geven. Deze brief is ook een voornemen om de persoon waar het onderzoek naar loopt uit te schrijven uit de BRP. Dit voornemen wordt gepubliceerd op de gemeentepagina in de Rijnpost.
  3. Als er geen reactie komt op dit voornemen, kan het zijn dat een medewerker van de gemeente op huisbezoek komt.
  4. Als de gemeente geen adres kan achterhalen, volgt een beschikking. Daarna schrijft de gemeente de persoon waarnaar het onderzoek loopt uit de BRP en registreert hem of haar als 'vertrokken onbekend waarheen'. Dit besluit wordt gepubliceerd op deze pagina website en op website van overheid.nl.

Duur van het onderzoek en kosten

We streven ernaar een onderzoek binnen 10 weken af te handelen.

De gemeente stuurt u geen informatie over het onderzoek. Misschien krijgt u wel post voor de persoon die juist op uw adres moet worden uitgeschreven.

Het aanvragen van een adresonderzoek is gratis.

Adresonderzoek naar u

Krijgt u post van de gemeente waarin staat dat u niet meer op een adres woont, terwijl dat wel zo is? Mail dan naar adresonderzoeken@veenendaal.nl  of bel naar de gemeente en vraag naar team Adresonderzoeken.

Als u bent uitgeschreven uit de BRP en u wilt zich weer inschrijven, maakt u daarvoor eerst telefonisch een afspraak met team Burgerlijke stand van de gemeente. U hoort dan welke documenten nodig zijn om u weer in te schrijven.