Trouwambtenaar kiezen

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Ongeveer twee weken van te voren heeft u een gesprek met de BABS om uw grote dag door te praten.

Het is niet mogelijk om voor de gelegenheid bijvoorbeeld een familielid of een vriend of vriendin het huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten voltrekken.

Onze trouwambtenaren stellen zich voor

Johan Westland

Nelleke Roelofsen

Riet van Laar

Paul van Dun

Portret Paul van Dun

Paul van Dun stelt zich voor

Mijn naam is Paul van Dun en ik ben woonachtig in Veenendaal.

Dagelijks houd ik mij bezig met het geven van trainingen en het voeren van gesprekken op psychosociaal gebied. Best intensief en vaak ook met een behoorlijk grote emotionele lading.

Toen er een vacature als Babs bij de gemeente vrijkwam dat ik meteen "dit is echt iets voor mij!" Mensen te ontmoeten én te trouwen in de bloei van hun liefde. En zo ervaar ik dat ook. Het is elke keer weer een klein feestje om mee te maken.

Wat je kan verwachten van mij zou ik willen samenvatten in een aantal woorden: Humorvol maar met respect, kort en krachtig maar niet zakelijk, empathisch maar niet zweverig, flexibel en vooral neutraal in elk opzicht.

Wie weet tot ziens!

Tjerk van der Hoek

Portret Tjerk van der Hoek

Tjerk van der Hoek stelt zich voor

Mijn naam is Tjerk van der Hoek.

Ik vind het een eer als jullie mij kiezen als trouwambtenaar voor de ceremonie waarmee jullie je partnerschap of huwelijk officieel willen bevestigen. 

Mijn interesse in jullie als aanstaand paar is oprecht: wat maakt jullie uniek, als individu en als stel? Wat maakt jullie zo bijzonder voor elkaar dat jullie je leven verder samen vorm willen geven? Maar ook: welke wensen hebben jullie voor de ceremonie zodat die een persoonlijk karakter krijgt? Tijdens ons voorgesprek probeer ik daar achter te komen.

Luisteren kan ik als de beste. Daardoor kan ik met jullie verhaal een mooie speech samenstellen. Als in jullie verhaal een traan voorkomt, ga ik die niet uit de weg maar ik heb zeker ook aandacht voor de lach in jullie leven. En met jullie wensen voor de ceremonie zal ik zoveel mogelijk rekening houden. Er kan veel maar als iets niet kan, zal ik daar eerlijk over zijn.

Praten gaat mij gemakkelijk af. Ik ben mij ervan bewust dat mijn woorden vergeten zullen worden maar dat geldt hopelijk niet voor het gevoel dat ik weet op te roepen bij jullie… en jullie gasten niet te vergeten. Mijn manier van praten zal daar dus ook op gericht zijn: voelen jullie je welkom en op je gemak? Zelf kan ik er niet over oordelen maar mensen zeggen dat ik een fijne stem heb om naar te luisteren. 

Ik ga mijn best doen er voor jullie een onvergetelijke en feestelijke gebeurtenis van te maken!

Liesbeth Koerts

Portret Liesbeth Koerts

Liesbeth Koerts stelt zich voor

Mijn naam is Liesbeth Koerts. Mensen in de echt aan elkaar verbinden is voor mij een eer om te doen. Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere dag voor jou en je aanstaande. Om te beginnen maken we kennis met elkaar in een persoonlijk gesprek. Ik hoor graag wie jij bent, wat je zoal bezighoudt, hoe je je partner hebt leren kennen en misschien wel de belangrijkste vraag: waarom kies je nou juist voor deze man of vrouw om je officieel aan te verbinden? Door ons gesprek krijg ik een goed beeld van wie jij bent en wat je wensen zijn voor de ceremonie op de grote dag.

Tijdens de plechtigheid heb ik alle aandacht voor jou en je geliefde, maar natuurlijk betrek ik ook graag dierbare familie en vrienden daarbij. Zoals je waarschijnlijk wel begrepen hebt, vind ik het belangrijk dat het een persoonlijke ceremonie wordt, waar je met plezier en met een (glim)lach aan terug kan denken. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met jou en je partner.

Trouwen of geregistreerd partnerschap aangaan

Uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, moet u eerst melden (voorheen: ondertrouw) via het PDF-formulier in de gemeente waar u wilt gaan trouwen.

Trouwlocatie bepalen

In Veenendaal kunt u op verschillende plekken trouwen. Zelf een locatie kiezen? Via het digitale formulier kunt u om toestemming vragen.

Regelen bij trouwen in het gemeentehuis

Trouwt u in het gemeentehuis van Veenendaal? Dan moet u met een aantal dingen rekening houden.