Melding straatintimidatie

Lastiggevallen op straat? Iets gezien of gehoord? Wat goed en belangrijk dat u het wilt melden. Dat kan anoniem en eenvoudig via de website van Artikel 1 Midden Nederland.

Stappenplan melding straatintimidatie

Ga naar de website van Artikel 1 Midden Nederland

Ga daarvoor naar art1middennederland.nl of klik op de knop onder het stappenplan.

Klik op de knop 'discriminatie melden'

Klik op de middelste knop op de website van Artikel 1 Midden Nederland. Straatintimidatie valt onder de melding discriminatie.

Kies de manier waarop u de melding wilt doen

Dit kan via een online formulier, WhatsApp of telefonisch. Hierbij heeft u altijd de keuze om het anoniem te melden.

Vul de gevraagde informatie in

Denk daarbij aan de locatie van de melding, woonplaats en een beschrijving van de melding.

Meld straatinimidatie via Artikel 1

Waarom is melden belangrijk?

Van straatintimidatie kunt u langdurig last hebben. Bij Artikel 1 werken deskundige mensen die u kunnen helpen. Het is optioneel, maar u kunt aangeven dat u behoefte heeft aan hulp bij en na uw melding. U kunt ook steun zoeken bij vrienden, familie of organisaties die zich professioneel bezighouden met slachtofferhulp, zoals de politie of Slachtofferhulp. Door uw melding krijgen wij een beter beeld van wat er in Veenendaal gebeurt. Op sommige locaties kunnen we voor meer toezicht zorgen.

Campagne tegen straatintimidatie

De Gemeente Veenendaal streeft ernaar dat iedereen veilig over straat kan gaan zonder lastiggevallen te worden. Daarom wordt deze campagne gelanceerd. Met deze campagne willen we bewustwording creƫren onder onze inwoners over de ernst van straatintimidatie en de mogelijkheid om dit te melden. Iedereen verdient het om met respect behandeld te worden, ongeacht uiterlijk, identiteit of seksuele voorkeur.