Uitkeringen voor zelfstandigen

Voor zelfstandig ondernemers in Veenendaal, Rhenen en Renswoude die te weinig verdienen heeft de gemeente Veenendaal verschillende regelingen. Bel team Werk en Inkomen om te bespreken of u hiervoor in aanmerking komt.

IOAZ-uitkering voor oudere zelfstandigen

Verdient u te weinig geld met uw bedrijf? Denkt u erover om te stoppen als ondernemer en bent u 55 jaar of ouder? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een IOAZ uitkering. Deze regeling vult uw inkomen en het inkomen van uw (eventuele) partner aan tot bijstandsniveau. Let op: u moet de aanvraag voor een IOAZ-uitkering doen voordat u stopt met uw bedrijf.

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u een eigen bedrijf en tijdelijk financiƫle problemen? Bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen, of moet u stoppen met uw eigen bedrijf?

Misschien hebt u recht op bijstand voor zelfstandigen. Dit is een uitkering of bedrijfskrediet via de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Bbz-regeling aanvragen

Subsidie voor startende ondernemers

Zit u in de bijstand en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Dan kunt u een lening als startkapitaal krijgen. U moet de lening met rente terug betalen aan de gemeente.

Ook voor ondernemers die iemand met een uitkering in dienst nemen zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een loonkostenvoordeel.

Neem contact op met team Werk en Inkomen als u subsidie wilt aanvragen.