Uitkeringen voor zelfstandigen

Voor zelfstandig ondernemers in Veenendaal, Rhenen en Renswoude die te weinig verdienen heeft de gemeente Veenendaal verschillende regelingen. Bel team Werk en Inkomen om te bespreken of u hiervoor in aanmerking komt.

Uitkering voor oudere zelfstandigen (IOAZ)

Verdient u te weinig geld met uw bedrijf? Of denkt u erover om te stoppen als ondernemer en bent u 55 jaar of ouder? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. Deze regeling vult uw inkomen en het inkomen van uw (eventuele) partner aan tot bijstandsniveau.

Let op: u moet de aanvraag voor een IOAZ-uitkering doen voordat u stopt met uw bedrijf.

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u een eigen bedrijf en tijdelijk financiƫle problemen? Of bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen:? Of moet u stoppen met uw eigen bedrijf?

Misschien hebt dan u recht op bijstand voor zelfstandigen. Dit is een uitkering of bedrijfskrediet via het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz-regeling).

Vraag een Bbz-regeling aan

Subsidie voor startende ondernemers

Zit u in de bijstand en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Dan kunt u een lening als startkapitaal krijgen. U moet deze lening met rente terugbetalen aan de gemeente. 

Neemt u iemand in dienst met een uitkering? Dan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden zoals een loonkostenvoordeel.

Neem contact op met team Werk en Inkomen als u deze subsidie wilt aanvragen.