Uitkeringen voor zelfstandigen

Voor zelfstandig ondernemers in Veenendaal, Rhenen en Renswoude die te weinig verdienen heeft de gemeente Veenendaal verschillende regelingen. Bel de afdeling Economie en Werk om te bespreken of u hiervoor in aanmerking komt.

Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers (Tozo)

Het is mogelijk om via de gemeente de regeling Tozo aan te vragen. Bekijk of u in aanmerking komt en vul het aanvraagformulier in.

IOAZ-uitkering voor oudere zelfstandigen

Verdient u te weinig geld met uw bedrijf? Denkt u erover om te stoppen als ondernemer en bent u 55 jaar of ouder? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een IOAZ uitkering. Deze regeling vult uw inkomen en het inkomen van uw (eventuele) partner aan tot bijstandsniveau. Let op: u moet de aanvraag voor een IOAZ-uitkering doen voordat u stopt uw bedrijf.

Subsidie voor startende ondernemers

Zit u in de bijstand en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Dan kunt u een lening als startkapitaal krijgen. U moet de lening met rente terug betalen aan de gemeente.

Ook voor ondernemers die iemand met een uitkering in dienst nemen zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een loonkostenvoordeel.

Neem contact op met de afdeling Economie en Werk als u subsidie wilt aanvragen.