Genieten van film en theater voor iedereen

Categorieën

  • Cultuur
  • Meedoen
  • Samenleving

In Veenendaal willen we dat iedereen mee kan doen, ook als je een beperking hebt. Daarom organiseren we elk jaar samen met de werkgroep Toegankelijkheid in oktober de Week van de Toegankelijkheid. Maar ook buiten deze week zijn er activiteiten. In april en mei staan er twee toegankelijke voorstellingen op de agenda.

Vrijdag 12 april: film ‘Neem me mee’

Deze Nederlandse film is voor IEDEREEN toegankelijk. Dus ook voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. Zij kunnen de film volgen met een speciale app. Vrijwilligers van het Hoorcafé zijn aanwezig om de helpen bij de installatie en het gebruik van de apps. De film draait in het filmhuis en start om 20.00 uur. 

Voor meer informatie en het bestellen van je kaart(en) kijk je op www.filmhuisveenendaal.nl

Dinsdag 7 mei: theatervoorstelling ‘Rust en Vreugd’

Deze voorstelling is ook geschikt voor blinden en slechtzienden. Er is een blindentolk aanwezig die tijdens de voorstelling beschrijft wat er te zien is. Je kan dit horen via een draadloze koptelefoon. En een uur voordat de voorstelling begint, is er een ‘meet & feel’. De voorstelling is in theater Lampegiet en begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie en het bestellen van je kaart(en) kijk je op www.lampegiet.nl

Werkgroep Toegankelijkheid

In de werkgroep Toegankelijkheid zitten ervaringsdeskundigen, belangengroepen, maatschappelijke partners en ambtenaren. Samen hebben ze als doel om Veenendaal zo toegankelijk mogelijk te maken.