Blijft de Groene Grens groen?

Categorieën

  • Noordoost

Ga mee met de Schone Stappen Wandeling en help om de Groene Grens groen en mooi te houden. Op 6 april gaan we op pad om zwerfafval op te ruimen bij de Groene Grens. Natuurgebied De Groene Grens is vorig jaar opgeleverd. Nu is het de uitdaging om het gebied mooi en groen te houden en daar is de Stichting Mooi Binnenveld druk mee. Maar dat vraagt ook iets van de bezoekers van het gebied! Help jij mee om de Groene Grens echt groen te houden? Ook met het broedseizoen dat er aan komt, is het belangrijk dat honden aan de lijn blijven. Zo schrikken volgens niet van de hond. Boa's letten hier nu beter op.

Schone Stappen Wandeling

Laten we met z’n allen het zwerfafval te lijf gaan. Samen is namelijk veel leuker! Doe daarom mee aan de Schone Stappen Wandeling in de Groene Grens. We starten om 10 uur en gaan eerst met z’n allen aan de slag met afvalgrijpers en zakken voor het verzamelen van het afval. Helaas wordt er al weer regelmatig rommel achtergelaten door bezoekers. Help ons mee om het gebied netjes te houden. Doe je mee? Je kan je opgeven door te mailen duurzaamheid@ivnveenendaal-rhenen.nl

Praktische informatie:

  • Zaterdag 6 april van 10.00 tot 12.00 uur
  • Verzamelen bij het bruggetje naar de Groene Grens op de Dragonderweg, ter hoogte van Van de Polerf.
  • Neem zelf handschoenen mee!

Broedseizoen

Van maart tot juli is het broedseizoen voor de vogels in De Groene Grens. Natuurlijk willen we de nesten niet verstoren. Daarom een dringend verzoek om bij een bezoek aan het mooie natuurgebied alsjeblieft op de wandelpaden te blijven. Zo kunnen we ook in de komende jaren hopelijk genieten van de bijzondere natuur in De Groene Grens.

Honden aan de lijn

Altijd belangrijk, maar nu zeker: houd je hond aan de lijn, dat is voor broedende vogels wel zo fijn! Loslopende honden richten veel schade aan in het natuurgebied. Maar in de broedtijd is die schade nog veel groter. We vragen Boa's ook om hier beter op te letten.

Groen Grens volledig naar wens

Net als eerdere jaren, is er ook nu weer een zogenaamde ‘monitor’ van De Groene Grens gemaakt. Hieruit blijkt dat de ontwikkeling van het gebied volledig naar wens gebeurt. En als je een rondje door het natuurgebied wandelt, zie je dat terug! Het gebied wordt elk jaar mooier.

Wandelfolder Groene Grens

Als je bewoner bent van het gebied is een wandelfolder niet meer nodig, maar voor bezoekers wel. Gelukkig hebben we voor jou een oplossing, bezoeker. Er is een wandelfolder Groene Grens. Hierin zijn alle wandelpaden en bijzondere plaatsen in het gebied opgenomen. De folder is te verkrijgen bij het i-centrum aan de Van Essenlaan 1. Kijk voor de openingstijden van het i-centrum op https://www.veenendaaloost.nl/contact/