Ram- en plof kraak

Bij een plofkraak wordt een geldautomaat tot een ontploffing gebracht. Dit gebeurt tegenwoordig vaak met explosieven. Eerder werd niet met gas gedaan, maar dat is niet meer mogelijk door de nieuwe beveiliging. Bij een ramkraak wordt (meestal een zwaar) voertuig gebruikt om toegang te verschaffen tot een winkel, door tegen de gevel te rijden. Vervolgens halen de criminelen de waardevolle spullen uit het pand en vluchten zij met de buit. 

Melden Ram- en plof kraak

Bij spoed

Moet er met spoed een ambulance, brandweer of politie komen? Bel dan naar 112! 

Politie

Voor hulp van de politie, bijvoorbeeld bij overlast van baldadige buurtkinderen, kunt u 0900 – 88 44 bellen.

Meld Misdaad Anoniem

Meld u liever niet bij de Politie? U kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.) Dit is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. U kunt ook bellen naar: 0800 70 00.

Verdachte situaties 

Pinnen doet iedereen wel eens. Het wordt opvallend als iemand foto’s maakt van de pinautomaat of bijvoorbeeld nauw zit te bekijken met een zaklampje. Daarnaast kan het ook zijn dat een persoon een lange tijd bij een automaat staat zonder daadwerkelijk te pinnen. Bij onraad kunt u altijd het noodnummer bellen 112.