Wmo-hulpmiddelen en ondersteuning vinden

Als u een beperking, handicap of een chronisch psychisch probleem heeft, ondervindt u mogelijk problemen. Er zijn allerlei organisaties actief in Veenendaal waar u terecht kunt. Voor sommige hulp of vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar of het UWV.

VEENS: ondersteuning en vrijwilligerswerk

U kunt bij VEENS terecht voor vragen en ondersteuning op bijvoorbeeld het gebied van welzijn, wijkinitiatieven, ouderenwerk en ondersteuning aan vrijwilligers en mantelzorgers.

Hulpmiddelen via uw zorgverzekeraar

Een aantal hulpmiddelen voor langere tijd (zoals aangepaste bedden, prothesen, elastische kousen en gehoorhulpmiddelen) kunt u aanvragen via uw zorgverzekering.

Tijdelijk hulpmiddelen lenen

Heeft u korter dan een half jaar een hulpmiddel nodig, bijvoorbeeld een aangepast bed of een rolstoel? Dan kunt u dit lenen bij Medipoint , Frans Halslaan 26.

Hulpmiddelen via het UWV

Heeft u een voorziening nodig om uw werk te kunnen doen of onderwijs te kunnen volgen? Dan kunt u terecht bij het UWV .

Ondersteuning via Wmo aanvragen

Meld uw vraag om ondersteuning online bij ons Wmo-loket. Wij nemen contact met u op voor een gesprek.

Schoonmaakondersteuning aanvragen

Heeft u schoonmaakondersteuning nodig? Neem contact op met één van de negen aanbieders waarmee de gemeente een contract heeft.

Valleihopper als u minder mobiel bent

Bent u vanwege een beperking niet in staat met ander openbaar vervoer te reizen, meldt u dan bij het Wmo-loket. In overleg met u kan gekeken worden of u in aanmerking komt voor de Valleihopperpas. Voldoet u aan de voorwaarden dan reist u met deze pas voor een gereduceerd tarief, vergelijkbaar met wat u voor ander openbaar vervoer betaalt.