Nieuw groen Bontekoestraat

Categorieën

  • Woonomgeving
  • West

Het groen in de Bontekoestraat is niet meer op alle plekken even goed. Ook zijn er drie bomen te groot geworden voor hun standplaats. Daarom gaan we het slechte groen vervangen en nieuwe bomen aanplanten.

Groenontwerp

We hebben een groenontwerp gemaakt voor de Bontekoestraat. De groenvakken in de straat die kale plekken hebben worden aangevuld met heesters. De slechte vakken krijgen nieuwe beplanting. We hebben gekozen voor een prachtige mix van bloeiende heesters, wintergroene heesters en hogere struiken. Er komen ook nieuwe bomen in de straat: bomen met bloemen of juist wintergroen voor meer (bio)diversiteit naast de al bestaande berkenbomen.

Om de beplanting een goede start te geven wordt de grond verbeterd en we plaatsen op sommige plekken paaltjes en draad om te voorkomen dat mensen er doorheen lopen. Bekijk hieronder de opties voor de planten en bomen.

Olifantenpaadjes

Op sommige plekken lopen olifantenpaadjes door het groen naar de parkeerplaatsen. Deze paadjes kunnen we laten zoals ze zijn óf we kunnen doorsteekjes maken op enkele plekken en de rest weer groen. Hierover horen wij graag jouw mening. Bekijk daarvoor hieronder het ontwerp voor het beplantingsplan. Deze bestaat uit twee delen. Ook zie je hieronder twee impressiebeelden van het groenplan in de straat.

Deel één beplantingsplan Bontekoestraat bekijken (pdf, 273 KB)

Deel twee beplantingsplan Bontekoestraat bekijken (pdf, 308 KB)

Lukt het je niet om de bestanden of afbeelding te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact met onze collega's bij Openbaar Beheer, via openbaarbeheer@veenendaal.nl. Zij informeren je graag over het onderwerp.

Wil je je mening geven over de olifantenpaadjes? Mail dan ook naar openbaarbeheer@veenendaal.nl.

Uitvoering groenaanplant

Wanneer het groenontwerp definitief is wordt de opdracht met de groenaannemer besproken. We hopen de renovatie in de winter van 2023-2024 uit te voeren.