Voordracht cultuurprijs 2017

Ook dit jaar worden de Cultuurprijs en de prijs voor Cultuurvrijwilliger van het jaar weer uitgereikt. Kent u iemand die deze gerenomeerde prijs verdient? Nomineer hem of haar tot 15 oktober. De prijs wordt uitgereikt op 3 november in De Lampegiet.

Voorwaarden voor nominatie cultuurprijs

  • De genomineerde moet in Veenendaal wonen, of een organisatie zijn die gevestigd is in Veenendaal.
  • De genomineerde is een gevestigd of veelbelovend kunstenaar.

Wie kunt u nomineren

  • individuele kunstbeoefenaars, verenigingen of instellingen op het gebied van muziek, dans, toneel, literatuur, beeldende/scheppende kunst, audiovisuele kunst, bouwkunst;
  • personen en/of organisaties die zich inzetten voor behoud van het culturele erfgoed in de gemeente Veenendaal (zowel op amateur- als professioneel niveau).
  • Leden van de jury zijn uitgesloten van deelname.

Wat is de prijs?

De winnaar ontvangt een bedrag van €2.000,- en een blijvend aandenken in de vorm van een kunstwerk van de Veenendaalse kunstenaar Frank Boogaard. 

Cultuurvrijwilligersprijs

Naast de uitreiking van de jaarlijkse Cultuurprijs Veenendaal, benoemt de gemeente jaarlijks ook de Cultuurvrijwilliger van het jaar. 

U kunt iedereen nomineren die zich als vrijwilliger uitzonderlijk heeft ingezet voor de bevordering, de continuïteit en/of uitbreiding van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in Veenendaal. 

U kunt tot uiterlijk 15 oktober 2017 uw nominatie(s) per e-mail zenden aan cultuurvrijwilliger@kunstplatformveenendaal.nl of per post naar: KunstPlatform Veenendaal, Tinneweide 137, 3901 KJ Veenendaal (met op de envelop de vermelding Cultuurvrijwilliger 2017).