Trouwlocatie bepalen

U kunt ervoor kiezen om de ceremonie in het gemeentehuis te organiseren. Er zijn 2 zalen beschikbaar. U kunt ook kiezen voor een andere plek in Veenendaal.

Als er ongeveer 50 personen komen, trouwt u in de Scheepjeswolzaal. Komen er meer gasten, dan is de bijeenkomst in de raadzaal. Als de raadzaal bezet is, kunt u uitwijken naar een externe locatie. De meerkosten zijn dan voor uzelf.

Geregistreerde trouwlocaties

In de gemeente Veenendaal zijn een aantal locaties aangewezen als trouwlocatie. Neem contact op met de eigenaar van de locatie over de mogelijkheden en de kosten. Vergeet niet om huwelijksdatum en -tijdstip zowel bij de gemeente als bij de gekozen locatie vast te leggen.

Zelfgekozen trouwlocatie

Wilt u op een zelfgekozen locatie in Veenendaal trouwen? Vraag de gemeente dan in ieder geval drie maanden voor de officiële plechtigheid om toestemming.

Voeg een brief toe van de eigenaar, waarin hij of zij toestemming geeft voor het gebruik van de locatie.

Trouwen in het gemeentehuis

Trouwt u in het gemeentehuis of sluit u hier uw geregistreerd partnerschap, houd dan rekening met een aantal zaken.

Trouwen of geregistreerd partnerschap aangaan

Uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, moet u eerst melden (voorheen: ondertrouw) via het PDF-formulier in de gemeente waar u wilt gaan trouwen.

Trouwambtenaar kiezen

Wilt u trouwen of een partnerschap laten registreren in Veenendaal, dan kunt u kiezen wie van de trouwambtenaren de ceremonie uitvoert.