Als u trouwt in het gemeentehuis

Trouwt u in het gemeentehuis of sluit u hier uw geregistreerd partnerschap, houd dan rekening met een aantal zaken.

Bekijk hoe uw trouwdag in het gemeentehuis eruit ziet.

Parkeermogelijkheden

De trouwauto en maximaal 3 extra auto's met gasten kunnen gratis parkeren voor de ingang van het gemeentehuis. De overige gasten kunnen gebruik maken van de betaalde parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis. U kunt geen extra parkeerkaarten bestellen. 

Als u gratis trouwt kunt u geen gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de ingang van het gemeentehuis. Wel van de betaalde parkeerplaatsen.

Muziek afspelen

Wilt u muziek afspelen, laat dan de CD minimaal 5 werkdagen vóór de ceremonie testen in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. Vermeld op de cd's:

  • de namen van het bruidspaar;
  • datum en tijdstip van het huwelijk;
  • op welk moment welk nummer afgespeeld moet worden.

Bellen blazen en ballonnen oplaten

U mag niet strooien. Wilt u uw gasten hiervan op de hoogte stellen. Als feestelijk alternatief is het wel mogelijk om bellen te blazen of ballonnen mee te brengen.

Duiven laten vliegen

Als u buiten witte duiven wilt los te laten, kunt u contact opnemen met Vrijwilligerswerk Buitenzorg . De huur van duiven kost € 45,00.

Trouwen of geregistreerd partnerschap aangaan

Uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, moet u eerst melden (voorheen: ondertrouw) via het PDF-formulier in de gemeente waar u wilt gaan trouwen.

Trouwambtenaar kiezen

Wilt u trouwen of een partnerschap laten registreren in Veenendaal, dan kunt u kiezen wie van de trouwambtenaren de ceremonie uitvoert.

Trouwlocatie bepalen

Trouwt u in het gemeentehuis of sluit u hier uw geregistreerd partnerschap, houd dan rekening met een aantal zaken.