Bord WhatsApp buurtpreventie aanvragen

Start met WhatsApp Buurtpreventie. Buurtbewoners kunnen elkaar informeren over verdachte situaties in de wijk via deze WhatsApp-groep. De gemeente wil bijhouden welke buurten meedoen. Meld uw groep daarom aan via veiligheid@veenendaal.nl.

Aanmelden per e-mail

WhatsApp Buurtpreventie starten

Wilt u een groep starten in uw buurt? Denk aan het volgende:

1. Deelnemers zijn minimaal 18 jaar;

2. Deelnemers wonen in de wijk.

Maak afspraken met elkaar over het gebruik van de appgroep.

  • Ziet u iets dat verdacht is, bel 112
  • Meld het in de app
  • Ga naar buiten, zodat u de plannen van de verdachte persoon verstoort
  • let op uw eigen veiligheid
  • Verstuur alleen foto's van een verdachte voor een signalement. Denk aan daderkenmerken, zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht, kunnen een dader ook goed beschrijven. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken;
  • Gebruik de WhatsApp-groep(en) alleen waarvoor het bedoeld is en niet voor priv√©berichten.

De politie komt alleen in actie als 112 is gebeld. Heeft het geen haast, maar heeft u wel politie nodig? Bel dan 0900-8844;

Aanmelden groep

WhatsApp Buurtpreventie maakt u zelf aan en u kunt hiervoor ook zelf buurtbewoners vragen. Handleidingen voor beheerders vindt u op de website van Whatsapp Buurtpreventie.

Meld de groep vervolgens bij de gemeente en kijk samen naar de mogelijkheden om een Whatsapp Buurtpreventiebord te plaatsen. Stuur hiervoor een e-mail aan veiligheid@veenendaal.nl. Zo'n bord helpt namelijk om inbrekers en andere vreemde personen af te schrikken.