Melding straatverlichting

Als de straatverlichting in uw straat het niet doet, meld dit dan direct via het online formulier bij CityTec. U kunt ook rechtstreeks bellen met CityTec via (088) 100 27 31.

Kapotte straatverlichting melden

Citytec zorgt dat de storing zo snel mogelijk opgelost wordt. Bovengronds kunnen zij dat zelf, maar voor ondergrondse storingen schakelt Citytec Stedin of Liander in.

Wie lost de storingen op?

De gemeente heeft een contract met CityTec waarin staat dat CityTec zorgt voor het beheer en onderhoud van de lantaarnpalen. Stedin is eigenaar van de ondergrondse kabels en leidingen, met uitzondering van Veenendaal-oost, daar is Liander de eigenaar. 

Waarom zijn er in het najaar veel storingen?

Regelmatig zijn er graafwerkzaamheden in Veenendaal. Hierbij kunnen soms kabels per ongeluk beschadigen. Zo’n beschadiging wordt vaak pas later ontdekt als het vochtiger weer is en er kortsluiting ontstaat. Schade die in de zomer is veroorzaakt, levert vaak in het najaar pas de storing op. 

Waarom duurt het soms lang om een storing te verhelpen?

CityTec probeert de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Dit moeten zij doen binnen vijf werkdagen. Soms lukt dat niet omdat de oorzaak van de storing onduidelijk is of omdat het materiaal voor reparatie niet op voorraad is. Storingen aan de elektriciteitskabel of het schakelrelais worden verholpen door Stedin. Ook Stedin probeert de storing binnen vijf werkdagen te verhelpen. Soms is een speciale meetwagen nodig om het elektriciteitsnet door te meten. Deze speciale meetwagen moet worden ingepland, waardoor een oplossing langer kan duren.

Hoe komt het dat een storing op dezelfde plek vaker voorkomt?

Soms lijkt het of een storing is opgelost, maar valt de verlichting ’s avonds of een paar dagen later opnieuw uit. Als eerste oplossing bij een storing wordt de zekering vervangen en dan doet de verlichting het weer. Bij een tweede melding wordt er een iets zwaardere zekering geplaatst en voilà: de verlichting doet het weer Bij de derde keer wordt er een meetwagen ingepland. U kunt helpen om deze herhaalde storingen sneller te vinden door elke keer dat de verlichting het niet doet, dit te melden.

Waarom branden er soms overdag lampen?

Lampen branden soms overdag om storingen te vinden. Ook wordt de verlichting regelmatig aangezet als er graafwerkzaamheden in de buurt zijn. Als een kabel kapot gaat, merken ze dat direct en kunnen ze hem gelijk repareren.