Meld u aan als stembureaulid

Op woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Voor die dag zoekt de gemeente Veenendaal enthousiaste stembureauleden. Het Ministerie overweegt om vervroegd stemmen mogelijk te maken, dit zal dan zijn op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021.

Bent u 18 jaar of ouder, lijkt het u leuk om op een stembureau te werken en bent u een of meerdere dagen beschikbaar, meldt u zich dan aan voor het stembureau. We vragen uw gegevens. Verder kunt u kiezen welke functie uw voorkeur heeft: voorzitter, stembureaulid of stemmenteller. En u kunt aangeven op welke dag of dagen u beschikbaar bent.

Meld u aan als stembureaulid

Als u eerder heeft geholpen tijdens de verkiezingen, hoeft u zich niet aan te melden. U krijgt een e-mail met een link om u aan te melden. 

Vergoedingen

Scroll de tabel om meer te zien
Functie in het stembureau Vergoeding
Voorzitter € 240,-
Stembureaulid € 195,-
Stemmenteller € 40,-

Coronamaatregelen 

Wij moeten er rekening mee houden dat ook komend voorjaar de nu geldende basisregels nog van kracht zijn. Daarom houden we tijdens de verkiezingen uiteraard rekening met de coronamaatregelen. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen en stembureauleden veilig hun werk uitvoeren.

Voorkomen belangenverstrengeling

(Kandidaat-)raadsleden, steunfractieleden en andere functionarissen van politieke partijen mogen zich niet aanmelden. Dat is om belangenverstrengeling te voorkomen. Met uw aanmelding geeft u aan dat u geen betrokkenheid heeft bij een politieke partij.

Training voor stembureauleden

Als u stembureaulid of voorzitter wordt, moet u een online training volgen. Hiervoor krijgt u in februari 2021 een uitnodiging per e-mail. Voor de voorzitters is er nog een extra training door de nieuwe telmethode, ook wel de CRAFT-telmethode genoemd. Wordt u als teller ingedeeld, dan sturen we u een instructievideo over deze telmethode. U hoeft geen online training te volgen.