Veiligheidsdag

Kom zaterdag 3 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in het centrum. De politie en brandweer geven spectaculaire demonstraties. Er is een ME-bus, dierenambulance, drugslab en een cyber escaperoom. EHBO Veenendaal laat zien wat hun werk inhoudt. Ook kunt u een ‘echte wond’ op uw arm laten maken door het grimeer team.

Neem tijdens de Veiligheidsdag een kijkje in een ME-bus en een dierenambulance. De politie, brandweer en EHBO Veenendaal laten de hele dag door van dichtbij zien wat hun werk inhoudt. U vindt hen ter hoogte van Restaurants ’t Zusje en Mango’s.

Bekijk een drugslab

Altijd al benieuwd geweest hoe een drugslab er van binnen uitziet? Tijdens de Veiligheidsdag kunt u er één bekijken. Zie met eigen ogen hoe een hennepkwekerij, synthetisch drugslab en een cocaïnewasserij eruit zien. U leert meteen over de gevaren van drugslabs en hoe u ze kunt herkennen.

Cyber Cash escape room

Word Bitcoin miljonair. Doe mee met de Cyber Cash escape room. Deze escape room is speciaal ontwikkeld voor het transport van Bitcoins. Lukt het u om samen met uw team binnen 30 minuten het alarmsysteem uit te schakelen en de truck met Bitcoins te verlaten?

Leer van een ervaren fietsendief

Een ervaren fietsendief laat de hele dag door zien op welke manier hij uw fiets kan stelen en geeft tips om dit te voorkomen.

Programma demonstraties

11.00 uur Demonstratie politie ‘uitpraatprocedure'*
12.00 uur Demonstratie politie voertuig
13.00 uur Demonstratie nieuw brandweervoertuig
13.00 uur Uitreiking winnaar HackShield (game over cybercriminaliteit)
14.00 uur Fietsendiefstal show
15.00 uur Demonstratie brandweer openknippen auto
* uitpraatprocedure: Bij deze aanpak krijgen (vuurwapen gevaarlijke) verdachten aanwijzingen van de politie zodat zij kunnen aanhouden. De aanwijzingen zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog’, ‘op je knieën’.