Buitententoonstelling 'Open je ogen voor mensenhandel'

Bezoek de buitententoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ en bekijk portretfoto's van 29 mannen, vrouwen, jongens en meisjes die de moed hebben om hun schrijnende verhaal te vertellen. Een verhaal over gedwongen prostitutie, bedreiging, handel van drugs, slechte werkomstandigheden en het afstaan van salaris.

Het doel van deze tentoonstelling is dat mensen weten dat er jaarlijks duizenden mensen in Nederland slachtoffer worden van mensenhandel. Ook in Veenendaal komt het voor. Het werkelijke aantal is nog hoger. Veel slachtoffers van mensenhandel zijn namelijk niet bekend. Mensenhandel gebeurt onder onze ogen. Ook in Veenendaal. Het is een ongrijpbare wereld die veel leed veroorzaakt en waarin extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, waarin misbruik wordt gemaakt van kwetsbare mensen. Een wereld waarin mensen gedwongen worden dingen te doen die zij niet willen.

Over de tentoonstelling

Open je ogen is een initiatief van CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) en Stichting Open Mind. De foto’s zijn gemaakt door Ernst Coppejans. In de Cultuurfabriek kunt u meer informatie krijgen over de tentoonstelling.