Politiekeurmerk aanvragen

Eén van de mogelijkheden om woninginbraak te voorkomen is een goede beveiliging van uw woning. Met een PKVW-certificaat voldoet uw huis aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie. U vraagt dit aan via een erkend expert.

De PKVW-maatregelen zorgen ervoor dat inbrekers uw woning graag overslaan. Daarnaast wordt uw huis ook nagelopen op brandveiligheid en krijgt u bij veel verzekeraars korting op uw inboedelverzekering. Het PKVW-certificaat wordt alleen verstrekt via een erkend Politiekeurmerk-expert.

Subsidieregeling

Om certificering te bevorderen, geeft de gemeente Veenendaal een vergoeding van € 49,- per certificaat. Stuur een e-mail aan veiligheid@veenendaal.nl met de volgende gegevens en bijlagen:

  • uw adresgegevens
  • kopie van uw bankpas
  • bankrekeningnummer
  • het certificaat
  • rekening van het erkende PKVW-bedrijf

Wij laten u per e-mail weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het PKVW en een PKVW-expert bij u in de buurt op de website van politiekeurmerk.

WhatsApp buurtpreventie

Wilt u bijdragen aan het voorkomen van criminaliteit in uw wijk? Start met WhatsApp Buurtpreventie en houd een oogje in het zeil in uw buurt. De gemeente inventariseert alle initiatieven.

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente Veenendaal en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. U kunt meedoen door u aan te melden bij Burgernet.