Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen (Tozo)

De Tozo-regeling is gestopt op 1 oktober 2021. Wilt u advies over uw bedrijfsvoering of financiering? Dan kunt u gebruikmaken van hulp en advies voor ondernemers via het Instituut voor Midden en Kleinbedrijf.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek via IMK.

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Financiële bijstand voor zelfstandigen

Heeft u ondanks hulp van het IMK toch financiële steun nodig? Dan kunt u misschien bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling.

Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

Over de Tozo-regeling

Met de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO) ondersteunde het kabinet tot 1 oktober 2021 zelfstandig ondernemers die financiële problemen hadden door de maatregelen tegen het coronavirus.

De gemeente Veenendaal voerde de Tozo-regeling uit voor zelfstandig ondernemers die wonen in de gemeente Veenendaal, Rhenen en Renswoude.

Geef wijzigingen in uw situatie meteen door

Wijzigt er iets in uw situatie? Bijvoorbeeld doordat u uw bedrijfsactiviteiten (deels) kunt hervatten? Dan kan dat gevolgen hebben voor de uitkering die u heeft ontvangen.

Geef wijzigingen binnen 5 werkdagen aan ons door via het online wijzigingsformulier als u: 

  • in loondienst gaat werken; 
  • meer of juist minder inkomsten uit uw bedrijf of zelfstandig beroep ontvangt dan u bij de aanvraag heeft opgegeven; 
  • gaat samenwonen of scheiden; of 
  • gaat verhuizen naar een andere gemeente of naar het buitenland.

Worden uw gegevens gecontroleerd?

De gemeente mag bij andere instanties en personen informatie over u opvragen die relevant zijn voor de regeling. Zo kan de gemeente controleren of u de juiste uitkering heeft ontvangen.

Blijkt bij controle dat u te veel heeft ontvangen? Dan moet u het teveel ontvangen bedrag terugbetalen. Heeft u te weinig ontvangen? Dan betaalt de gemeente nog een bedrag na.

Wanneer u met opzet onjuiste gegevens heeft verstrekt, moet de gemeente u een boete opleggen en wordt de bijstand teruggevorderd.