Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers (TOZO)

Door de maatregelen tegen het Coronavirus missen veel zelfstandig ondernemers inkomsten. Met de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (TOZO) ondersteunt het kabinet zelfstandig ondernemers die financiële problemen krijgen door de situatie. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 en loopt (vooralsnog) voor maximaal 3 maanden. De gemeente Veenendaal voert de regeling uit voor zelfstandig ondernemers die wonen in de gemeente Veenendaal, Rhenen en Renswoude. U kunt de regeling aanvragen tot en met 31 mei 2020.

We zijn op dit moment druk bezig met het afhandelen van alle Tozo-aanvragen voor Veenendaal, Rhenen en Renswoude. We begrijpen dat uw financiële situatie door corona is verslechterd en dat het voor u belangrijk is om zo snel mogelijk de financiële tegemoetkoming te ontvangen. We doen ons uiterste best om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen, het streven is om binnen 4 weken de aanvraag af te handelen. In de gevallen waarbij dat niet lukt verstrekken we een voorschot. Wij vragen u om geduld te hebben en om geen (extra) contact op te nemen. Dan kunnen we alle aanvragen zo snel mogelijk behandelen.

Online Tozo aanvragen

Wanneer u twijfelt of u in aanmerking komt voor de regeling, kunt u op de website krijg ik tozo een beslisboom met vragen doorlopen. Dit geeft een eerste indicatie of u bij de doelgroep hoort en of u wel of niet in aanmerking komt. Twijfelt u daarna nog steeds of u in aanmerking komt of heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via (0318) 538 880. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur 

LET OP: zijn u en uw partner beiden zelfstandige: dan kan slechts één van u beiden een aanvraag indienen. Laat in dat geval degene met het laagste inkomen voor u samen de aanvraag invullen.