IOAZ of Bbz uitkeringen voor zelfstandigen

Voor zelfstandig ondernemers in Veenendaal, Rhenen en Renswoude die te weinig verdienen heeft de gemeente Veenendaal 2 regelingen: IOAZ en Bbz. Bel de afdeling Economie en Werk om te bespreken of u hiervoor in aanmerking komt.

IOAZ-uitkering voor oudere zelfstandigen

Verdient u te weinig geld met uw bedrijf? Denkt u erover om te stoppen als ondernemer en bent u 55 jaar of ouder? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een IOAZ uitkering. Deze regeling vult uw inkomen en het inkomen van uw (eventuele) partner aan tot bijstandsniveau. Let op: u moet de aanvraag voor een IOAZ-uitkering doen voordat u stopt uw bedrijf.

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Als u tijdelijk te weinig verdient met uw bedrijf, kunt u misschien Bbz aanvragen. De Bbz vult uw inkomen aan tot bijstandsniveau. U moet op termijn weer genoeg verdienen met het bedrijf. Op maandag en vrijdag kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Economie en Werk als u vragen heeft.

De volgende groepen zelfstandigen kunnen in aanmerking komen:

  • startende ondernemers die vanuit de bijstand of de WW een bedrijf starten;
  • zelfstandig ondernemers met tijdelijke financiĆ«le problemen;
  • zelfstandigen die willen stoppen met hun bedrijf;
  • zelfstandig ondernemers vanaf 55 jaar met een niet-winstgevend bedrijf.

Subsidie voor startende ondernemers

Zit u in de bijstand en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Dan kunt u een lening als startkapitaal krijgen. U moet de lening met rente terug betalen aan de gemeente.

Ook voor ondernemers die iemand met een uitkering in dienst nemen zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een loonkostenvoordeel.

Neem contact op met de afdeling Economie en Werk als u subsidie wilt aanvragen.