Energietoeslag

Informatie:

Extra €500 toeslag krijgt u automatisch

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van €800 naar €1.300. Wij hopen dit extra bedrag van €500 per oktober overgemaakt te hebben.

  • Heeft u de toeslag al aangevraagd of ontvangen? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt ervoor dat u de extra compensatie van €500 automatisch krijgt.
  • Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan hoeft u ook niks te doen. U krijgt de extra compensatie van €500 automatisch van de gemeente. 
Informatie:

Nog geen uitbetaling energietoeslag ontvangen?

De uitbetaling van de energietoeslag duurt maximaal twee maanden na aanvraag. U ontvangt geen bevestiging via de e-mail van uw aanvraag. Wij kunnen jammer genoeg niet inzien wat de huidige status is van uw aanvraag. Daarvoor kunt u contact opnemen met bureau minimaregelingen.

Bureau minimaregelingen is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag op 033 30 35 460 tussen:

  • 09.00 - 12.00 uur
  • 13.00 - 15.00 uur

Hou rekening met lange wachttijden bij bureau minimaregeleningen door de hoge drukte.

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een bedrag van €1.300 euro krijgen om uw hoge energiekosten te betalen. Vooral aardgas en elektriciteit zijn duurder geworden. De landelijke overheid betaalt deze energietoeslag. 

Hoe krijgt u dit bedrag van €1.300 euro?

  • Had u op 1 maart 2022 recht op een bijstandsuitkering? Dan heeft u de energietoeslag ontvangen. Het maakt niet uit met wie u een huishouden deelt. U hoeft de de energietoeslag niet terug te betalen. De vergoeding is een gift. 
  • Krijgt u geen bijstand, maar u heeft wel een Veenendaalpas? Vraag het geld dan aan via Veenendaalpas.nl. Het geld staat met maximaal 6 weken op uw rekening.
  • Heeft u nog geen Veenendaalpas maar heeft u wel een laag inkomen? Ga dan naar Veenendaalpas.nl om uw Veenendaalpas aan te vragen.
  • Wilt u geen Veenendaalpas? Ga dan naar GezondVerzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om een aanvraag te doen.
  • Heeft u geen recht op de Veenendaalpas omdat uw inkomen of vermogen te hoog is? Ga dan naar GezondVerzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om een aanvraag te doen.
  • Bent u student? Bent u jonger dan 30 jaar en heeft u recht op studiefinanciering? Dan heeft u geen recht op de energietoeslag. Een uitzondering hierop zijn studenten die een zelfstandige woonruimte hebben. Studenten met een zelfstandige woonruimte kunnen op GezondVerzekerd.nl zien of ze recht hebben op de energietoeslag en om hem meteen aan te vragen.

Cadeaubonnen energiebesparende maatregelen

Heeft u in april een brief van ons gehad dat u recht heeft op de energietoeslag? Dan heeft u daarin kunnen lezen dat u voor 1 juni een cadeaubon voor energiebesparende maatregelen zou ontvangen. Hier is vertraging in ontstaan. De gemeente wil namelijk in verband met privacy zo zorgvuldig mogelijk omgaan met uw gegevens. Het bedrijf dat dit voor ons verzorgt, heeft meer tijd nodig om de cadeaubonnen te verzenden.

Wanneer dan wel?

De cadeaubonnen worden uiterlijk eind juli uitbetaald. We gaan zo zorgvuldig mogelijk om met uw gegevens en dat kost meer tijd dan verwacht.

Wat krijgt u?

U krijgt een winkeltegoed voor het aanschaffen van kleine energiebesparende maatregelen, zoals brievenbusborstels, radiatorfolie, LED lampen, waterbesparende douchekoppen, etc. U kunt er geen andere bouwmarktproducten mee afrekenen, deze aankopen zijn geblokkeerd.