Ondernemen in Veenendaal

Veenendaal heeft sinds de jaren zeventig een gevarieerd bedrijfsleven. De branches dienstverlening, ICT, transport, technologie en de maakindustrie zijn goed vertegenwoordigd in Veenendaal. Het bedrijfsleven van Veenendaal is gevestigd op 5 bedrijventerreinen en het centrum. De gemeente zorgt samen met verschillende partners voor een aangenaam vestigingsklimaat voor ondernemers.

Medewerkers Sanorice controleren rijstwafels

Alle bedrijventerreinen

Elk bedrijventerrein in Veenendaal heeft een coöperatieve bedrijvenvereniging. Bedrijven zijn hier automatisch lid van. De bedrijvenvereniging regelt gezamenlijke energie-inkoop, leidt bedrijfshulpverleners op, de beveiliging is centraal geregeld. Er is een Parkmanager aangesteld die de kwaliteit van het terrein bewaakt en contacten onderhoudt met partijen als de gemeente. Dit maakt dat onze bedrijventerreinen een goed vestigingsklimaat hebben. Daarnaast hebben we de Stichting Promotie Veenendaal opgericht die onze gemeente promoot en allerlei activiteiten organiseert. Zoals het Lampegietersfestival of de Late Night Shopping die we vier keer per jaar houden in het winkelgebied.

ICT-centrum van de regio

U kunt er niet omheen. Met ruim 300 ICT-bedrijven en 2.500 banen in de ICT heeft Veenendaal in de regio de toppositie verworven op IT-gebied. Veenendaal geeft IT-ondernemers ruim baan als motor voor innovatie en duurzame vernieuwing van de economie.

Samen werken aan een gunstig ondernemersklimaat

De Gemeente Veenendaal, Bedrijvenkring Veenendaal, Promotie Veenendaal en de stichting Ondernemersfonds Veenendaal werken samen onder de vlag Ondernemend Veenendaal. Dat levert u als ondernemer interessante contacten, praktische tips en wellicht nieuwe klanten op.

Aanspreekpunten voor ondernemers

U bevindt zich in goed gezelschap, want er zijn veel bedrijven gevestigd in Veenendaal. Daarom hebben we ook actieve bedrijfscontactfunctionarissen, een parkmanager en een binnenstadsmanager waar u terecht kunt met allerlei vragen over ondernemen in Veenendaal.

Contact ondernemersloket

Wilt u advies of heeft u vragen over ondernemen in Veenendaal? Neem tijdens kantooruren contact op met ons ondernemersloket.

Beschikbare bedrijfslocaties

Op ieder bedrijventerrein vindt u een breed scala aan ondernemingen. Wilt u meer weten over de bedrijfssamenstelling van een van onze terreinen, kijk dan op de website van Ondernemend Veenendaal bij de bedrijventerreinen.

Veenendaal ICT Centrum

Veenendaal is het ICT centrum in de regio. Lees meer over onze ambities.