Ondernemen in Veenendaal

Veenendaal heeft van oudsher een gevarieerd bedrijfsleven. De branches dienstverlening, ICT, transport, technologie, retail en de maakindustrie zijn goed vertegenwoordigd. Het bedrijfsleven van Veenendaal is voornamelijk gevestigd op de 5 bedrijventerreinen en in het winkelcentrum. De gemeente zorgt samen met verschillende partners voor een aangenaam vestigingsklimaat voor ondernemers.

Medewerkers Sanorice controleren rijstwafels

Alle bedrijventerreinen

Elk bedrijventerrein in Veenendaal heeft een coöperatieve bedrijvenvereniging die gezamenlijke energie-inkoop regelt en bedrijfshulpverleners opleidt. De beveiliging is centraal geregeld. Er is een parkmanager aangesteld die de kwaliteit van het terrein bewaakt en de spin in het web is tussen bedrijven en gemeente.

Winkelstad Veenendaal

In het centrum is een groot aanbod van winkels en horecagelegenheden. Veenendaal heeft een regionale aantrekkingskracht en in het centrum worden allerlei activiteiten georganiseerd., zoals het Zomerfestival en Late Night Shopping. De Brouwersgracht en het stadsstrand geven onze winkelstad een perfecte sfeer.

ICT-centrum Regio FoodValley

Met ruim 300 ICT-bedrijven en 2.800 arbeidsplaatsen in de ICT heeft Veenendaal in de regio de toppositie verworven op IT-gebied. Veenendaal geeft IT-ondernemers ruim baan als motor voor innovatie en duurzame vernieuwing van de economie. Dat doen we bijvoorbeeld binnen de ICT Campus. De ICT Campus brengt bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar om elkaar te versterken en te inspireren.

Samen werken aan een gunstig ondernemersklimaat

De Gemeente Veenendaal, Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, Stichting Winkelstad Veenendaal en de stichting Ondernemersfonds Veenendaal werken goed samen. 

Aanspreekpunten voor ondernemers

U bevindt zich in goed gezelschap, want er zijn veel bedrijven gevestigd in Veenendaal. Daarom hebben we ook een actief Ondernemersloket bij de gemeente, een parkmanager en een binnenstadsmanager waar u terecht kunt met allerlei vragen over ondernemen in Veenendaal.

Contact ondernemersloket

Wilt u advies of heeft u vragen over ondernemen in Veenendaal? Neem tijdens kantooruren contact op met ons ondernemersloket.

Beschikbare bedrijfslocaties en panden

Op ieder bedrijventerrein vindt u een breed scala aan ondernemingen. Wilt u meer weten over de bedrijfssamenstelling van een van onze terreinen, kijk dan op de website van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal bij de bedrijventerreinen.

Veenendaal ICT Centrum

Veenendaal is het ICT centrum in de regio. Lees meer over onze ambities.