Vluchtelingen nemen intrek in locatie Kerkewijk

De afgelopen dagen hebben Oekraïense vluchtelingen hun intrek genomen in het pand aan de Kerkewijk. Dit voormalige kantoorgebouw is de afgelopen weken door vele vrijwilligers en ook door vluchtelingen zelf, hard gewerkt om het pand bewoonbaar te maken. 

Het gebouw is particulier eigendom en voor de opvang door de eigenaar beschikbaar gesteld. In het gebouw zijn verschillende wooneenheden gemaakt, zijn sanitaire voorzieningen gerealiseerd en zijn er klus- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. En is er huisraad verhuisd, zoals bedden, banken, stoelen en kasten. Alles om er een veilig thuis te maken voor in totaal 44 vluchtelingen uit Oekraïne. De meeste van deze vluchtelingen verbleven eerst in gastgezinnen, in afwachting op deze semi-permanente locatie.

In totaal worden er op dit moment in Veenendaal 156 vluchtelingen opgevangen. Zowel in gemeentelijke opvanglocaties, als bij gastgezinnen en de doorstroomlocatie bij Hotel Van der Valk. Op dit moment wordt er gewerkt om de locaties Nieuweweg en Kaardenbol, eigendom van Patrimonium Woonservice, bewoonbaar te maken. De verwachting is dat deze locatie over 1,5 week in gebruik worden genomen.