Opvanglocaties Kaardenbol en Nieuweweg geopend

Op maandag 25 april opende de derde gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Veenendaal aan de Kaardenbol haar deuren. En kort daarna ook de vierde locatie aan de Nieuweweg. Daarmee zijn alle op dit moment alle beschikbare opvanglocaties vanuit de gemeente bewoond.

De Kaardenbol heeft 7 kamers, waarin in totaal 12 personen zijn gehuisvest. Op de locatie aan de Nieuweweg hebben 29 personen hun intrek genomen. Hiermee zijn 12 van de 14 wooneenheden bezet. 

De vluchtelingen zijn hartelijk ontvangen door de huisraad. De huisraad bestaat uit een medewerker van Veens Welzijn, een medewerker van iemand van Vluchtelingenwerk Nederland en vrijwilligers uit de buurt. De bewoners van deze twee locatie zijn voor een groot deel afkomstig vanuit gastgezinnen. Zij waren dus al een paar weken in Veenendaal. De andere vluchtelingen verbleven tijdelijk in Hotel Van der Valk Veenendaal en komen vanuit de opvanglocatie in De Jaarbeurs in Utrecht.

In Veenendaal worden op dit moment in totaal 169 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Daarvan zijn 102 personen gehuisvest in de 4 gemeentelijke opvanglocaties. De overige 67 personen zijn ondergebracht in gastgezinnen. Inmiddels is de gemeente Veenendaal verzocht om nog circa 50 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak te bieden. Hiervoor worden geschikte locaties gezocht, zodat ook deze vluchtelingen semi-permanent kunnen worden opgevangen.