Opvanglocatie Mozartdreef geopend

Op 10 maart hebben de eerste Oekraïense gasten hun intrek genomen in een nieuwe opvanglocatie aan de Mozartdreef. In de komende weken verhuizen meer Oekraïners naar dit tijdelijke thuis.

Bijna een jaar geleden arriveerden de eerste Oekraïners in Veenendaal vanwege de oorlog in hun thuisland. In de maanden die daarop volgden, heeft Veenendaal een kleine 200 Oekraïners een tijdelijk en veilig thuis geboden. Deze mensen zijn gehuisvest in 4 gemeentelijke locaties en bij gastgezinnen. Nu de oorlog langer duurt, is het noodzakelijk om meer leefruimte te bieden aan onze gasten en om sommige gastgezinnen te ontlasten.

Om deze reden wordt de locatie aan de Mozartdreef geopend. Hierin worden 35 mensen gehuisvest die al wonen in gastgezinnen of een van de andere opvanglocaties in Veenendaal. De gemeente Veenendaal huurt deze locatie tijdelijk van Stichting De Opbouw. De dagopvang van Zideris verhuist op hun eigen verzoek naar een grotere locatie, te weten de voormalige Rabobank locatie onder het gemeentehuis. De duur van de huisvesting op de Mozartdreef is afhankelijk van het verloop van de oorlog in Oekraïne.