Leraren en onderwijsassistenten gezocht voor Oekraïense jongeren (betaald)

Vanaf maandag 4 april gaat het Pantarijn met een onderwijsprogramma van start voor Oekraïense jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, die in Wageningen en omgeving (ook in Veenendaal) zijn opgenomen in gastgezinnen. 

Op de vmbo-locatie aan de Hollandseweg 9 in Wageningen wordt een aantal lokalen vrijgemaakt. In samenwerking tussen Pantarijn, de gemeente Wageningen, Welkom in Wageningen, de stichting Groeikracht en anderen wordt een onderwijsteam samengesteld. ‘Onderwijs’ is daarbij een ruim begrip. 

 Voor het team zoeken ze leraren en onderwijsassistenten: 

  • van Pantarijn 
  • WUR-studenten die op dit moment werken bij de stichting Groeikracht 
  • Oekraïense mensen met een onderwijsachtergrond 
  • anderen met affiniteit voor het onderwijs die een mooie bijdrage zouden willen leveren. 

Ben je minimaal twee dagen per week beschikbaar, flexibel, een generalist die meerdere leervakken kan geven, een docent voor praktijkvakken of docent sport, muziek, kunst en drama, en kun je een bijdrage leveren tot aan de zomervakantie? Vul dan dit aanmeldformulier in en stuur het naar schooloekraine@pantarijn.nl

Het is handig als je Oekraïens en of Russisch beheerst, maar dat is absoluut geen vereiste. Docenten die alleen in het Nederlands of Engels les kunnen geven zijn meer dan welkom. 

Op basis van de aanmeldingen wordt het team geselecteerd, ieder teamlid krijgt tot de zomervakantie een tijdelijke, betaalde aanstelling.