Startbijeenkomst 'Opgroeien in een Kansrijke Omgeving' (23 mei)

Categorieën

  • Bijeenkomst
  • Jongeren
  • Samenleving
  • Meedoen

Op donderdag 23 mei is er van 16.30 tot 19.00 uur in de Cultuurfabriek een startbijeenkomst over 'Opgroeien in een Kansrijke Omgeving'

Gezond en gelukkig opgroeien, dat gunnen we ieder kind! Daarom zijn we gestart met de aanpak ‘Opgroeien in een Kansrijke Omgeving’ (OKO). Met deze aanpak willen we zorgen voor een omgeving waarin jongeren lekkerder in hun vel zitten en minder roken, alcohol drinken of drugs gebruiken. 

Op donderdag 23 mei trappen we OKO af met een startbijeenkomst voor ouders, verzorgers, vrijwilligers en professionals. Wil je erbij zijn? Meld je dan uiterlijk 17 mei aan. Er zijn soep en broodjes.

Aanmelden

Wat doen we tijdens de bijeenkomst?

Tijdens de startbijeenkomst leggen we uit wat OKO is en kijken we hoe het gaat met de Veense jeugd. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over wat we belangrijk vinden voor een positieve, gezonde en veilige leefomgeving voor jongeren.

Opgroeien in een Kansrijke Omgeving

Met OKO werkt de gemeente samen met ouders, scholen, jongerenwerkers en andere professionals aan het vormen van een positieve leefomgeving voor jongeren. Vier gebieden staan hierbij centraal: thuis (gezin), op school, de vriendenkring en de vrije tijd. In deze leefomgevingen willen we samen werken aan gezonde en gelukkige jongeren in Veenendaal. Deze aanpak is wetenschappelijk getoest en is in IJsland zeer succesvol geweest.