Sportkampioenen van Veenendaal gehuldigd

Categorieën

  • Jongeren
  • Sport

In Veenendaal zijn er veel topsporters te vinden. Daarom huldigde Wethouder Martijn Beek dinsdagavond 30 januari de Veenendaalse sporters die in 2023 een bijzondere sportprestatie leverden. De kampioenen ontvingen een beeldje en bloemen. Hieronder lees je over hun bijzondere prestaties.

De dames van atletiekvereniging VAV, Esmée Aartsen, Mara Arends, Fenne Looijen en Suus van Schaik werden Nederlands kampioen op de 4x200 meter estafette. Esmée, Mara, Fenne en Suus veroverden goud in een nek aan nek race. Dit deden zij dankzij een mooie eindsprint. Ook werden zij derde van Nederland met 10x100 meter estafette en behaalden zij een finaleplek op het Nederlands kampioenschap op de 4x100 meter. Een geweldig resultaat voor een team dat pas twee maanden bestond en samen trainde op de estafette.

VZC-zwemmer Rijk Leenders werd Nederlands kampioen bij de junioren (categorie 3 & 4) op de 1500 meter schoolslag in het open water. Dit deed hij in een tijd van 24.38.42. Om zo hard te zwemmen traint Rijk zes keer in de week, waarvan drie keer al om half zes in de ochtend. Later hoopt Rijk nog een keer een medaille te winnen op een NK-estafette met zijn zwemvrienden.

Bij het Nederlands kampioenschap sprint duathlon haalde Karin Nieuwenhuijsen de gouden medaille. Dit deed zij met een tijd van 59.19. Daarnaast werd zij tiende bij het Wereld Kampioenschap bij de Elite. Op ditzelfde WK haalde zij de vierde plaats in mixed relay waarbij vrouwen en mannen het lopen en fietsen afwisselen. (Bij duathlon moeten de sporters eerst lopen dan fietsen en dan weer lopen.)

Elin werd Nederlands kampioen bij de junioren (categorie 3 & 4). Zij won goud op de 100 meter vlinderslag en haalde twee keer zilver op de 100 meter en 200 meter rugslag. Daarnaast won zij ook nog brons op de 400 meter wisselslag. Op het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstanden won zij brons op de 800 meter vrije slag.