Spic en span Schrijverspark

Categorieën

  • Centrum
  • Meedoen

Wie helpt mee om het Schrijverspark spic en span te krijgen? In deze wijk ruimen verschillende groepen inwoners samen het zwerfvuil op. Zij slaan nu de handen ineen met woningcorporatie Patrimonium, Veens Welzijn en de gemeente. Alle ideeën zijn welkom in de strijd voor een schoon, SPIC en SPAN Schrijverspark.

Wat gaan we doen?

  • Al jaren zijn verschillende groepen actieve bewoners regelmatig op straat te vinden om zwerfvuil op te ruimen. Recent is het appartementencomplex Brouwershof opgeleverd en ook deze bewoners prikken nu regelmatig het vuil op. Deze groepen werken goed samen en kunnen alle hulp van buurtgenoten goed gebruiken.  
  • Om de buurtbewoners te ondersteunen gaat Veenvesters de komende tijd de gemeenschappelijke ruimtes van de huurflats onder handen nemen. De gemeente zal het openbaar groen extra bijhouden. Tegelijk blijven de boa’s waar mogelijk boetes uitschrijven voor het dumpen van afval. Veens Welzijn staat samen met de wijkmanager en Patrimonium klaar om inwoners te ondersteunen die willen meehelpen met het spic en span krijgen en te houden van de wijk. 
  • Het schilderwerk van de huurflats krijgt een opknapbeurt in de loop van 2022. 
  • Het groen in de wijk krijgt het komende jaar extra aandacht. 
  • Er wordt kritisch gekeken naar de plekken van vuilnisbakken en het groen er omheen.   
  • De handhaving blijft streng, we willen dat mensen zich beter aan de regels houden. De boa’s doen daarom regelmatig hun ronde door het Schrijverspark en gaan door met het schrijven van boetes.  

 

Waarom doen we dit?

Erna en Chris wonen in het Schrijverspark en zijn al jaren actief in de weer om de wijk netjes te houden. Helaas zagen ze de wijk niet schoner worden. En dat terwijl ze hard werkten en veel buren actief hebben gekregen. Ze trokken de wijkmanager, Veenvesters en Veens Welzijn aan de mouw. Met de wijkbewoners worden een plannen gemaakt om de wijk spic en span te krijgen en meer inwoners actief en bewust te maken rondom een opgeruimd Schrijverspark.  

Samen willen we ervoor zorgen dat mensen weer trots en zuinig zijn op hun wijk. Daarvoor blijven we verschillende activiteiten en ingrepen samen organiseren. 

Planning

Een aantal acties is al in gang gezet. Veenvesters heeft een flink aantal portieken opgeruimd en er zijn extra schoonmaakrondes gedaan. Verschillende vuilcontainers hebben nu klepjes aan de zijkant waar inwoners zonder pas klein afval in kwijt kunnen. En er is een prachtig nieuw park gerealiseerd dat zorgt voor een fraaie uitstraling van de wijk. De Schone Buurt coaches en Boa’s van de gemeente zijn vaak te vinden in het Schrijverspark en hebben een kort lijntje met actieve bewoners.  

Een aantal acties zitten in de pijplijn. We proberen deze regelmatig te updaten. Wil je weten hoe het er op dit moment voor staat en wat je nu kan doen? Neem contact op met de wijkmanager Wouter Groot Koerkamp. 

Doe mee

De vuilprikkers uit de buurt zijn altijd op zoek naar enthousiaste buren die willen meehelpen! Dat kan natuurlijk door ook eens mee te lopen tijdens het prikken van zwerfvuil. Ze weten er altijd iets gezelligs van te maken. Maar een goed nieuw idee is ook altijd welkom. Immers: we zijn er nog niet! Heb jij een goed idee om meer wijkgenoten te betrekken of om de straten en veldjes weer schoon te krijgen? Mail of bel met wijkmanager Wouter Groot Koerkamp via wouter.groot.koerkamp@veenendaal.nl of (06) 40 91 57 16.  

Dit project is werk in uitvoering. We blijven goede ideeën en nieuwe acties toevoegen. Schrijf je in voor de wijknieuwsbrief en blijf op de hoogte.