Pioniersbuurt en het BOSS principe

Categorieën

  • Meedoen
  • Sport
  • West

Bewegen, ontmoeten, spelen en sporten is belangrijk voor iedereen en daarom wil de gemeente Veenendaal gaan werken volgens het zogenaamde BOSS beleid.  De Pioniersbuurt is aangewezen als pilotbuurt.  

Wat gaan we doen?

De pioniersbuurt inrichten volgens het Boss principe. 

Waarom doen we dit?

Wij geloven dat de gehele openbare ruimte gebruikt kan worden voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten (BOSS) om zo te komen tot gezonde en gezellige buurten. We willen loskomen van het speelplekkenbeleid waarbij er her en der speelplekken zijn voor kinderen van 0-12 jaar.

Voor jongeren, volwassenen en ouderen willen we ruimte voor bewegen en ontmoeten. Deze plekken en routes moeten aantrekkelijk, gevarieerd, duurzaam en groen worden ingericht voor bewoners van alle leeftijden, van 0-99 jaar.  

Doe mee

We gaan de bewoners van de Pioniersbuurt vroegtijdig en actief gaan betrekken in dit project. Wie weet er nu beter wat nodig is voor de buurt dan de bewoner zelf?  

Woon jij in de Pioniersbuurt en wil je graag meedenken over aantrekkelijke plekken voor spelen, sporten en ontmoeten in jouw buurt?  Dan horen we graag van je. Waar moeten we volgens jou rekening mee houden, wat vind jij leuk en belangrijk? Deel je wensen, zorgen en ideeën met ons via de wijkmanager.