Incident Tuinstraat

Categorieën

  • Woonomgeving
  • Centrum
  • Samenleving

In de Tuinstraat in Veenendaal is woensdagavond een verdacht pakketje aangetroffen. Op aanwijzing van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn er meerdere woningen en omliggende horeca ontruimd. De omwonenden van de locatie van het verdachte pakketje werden opgevangen in het gemeentehuis van Veenendaal. Het verdachte pakketje bleek inderdaad een explosief te zijn. De EOD heeft het pakketje naar een veilige plek gebracht en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Rond 23.30 uur konden omwonenden terug naar huis.

Locoburgemeester Engbert Stroobosscher: “Hulpdiensten hebben snel en adequaat gereageerd op het incident. Omwonenden zijn opgevangen in het gemeentehuis en daar heb ik met ze gesproken. Ik heb waardering voor de rust en kalmte waarmee zij met de situatie omgingen en ben blij dat zij dezelfde avond weer naar huis konden. Over de toedracht van het incident kunnen we nog geen mededelingen doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.”

Vragen?

Omwonenden met vragen kunnen terecht bij de gemeente via het e-mailadres veiligheid@veenendaal.nl.

Informatie voor het onderzoek

Heb je iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Meld het bij de politie via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.