Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Memelink

Categorie├źn

  • Samenleving

Woensdagavond 10 januari 2024 was een bijzondere avond voor Adri Memelink en Ina Memelink-Saalmink uit Veenendaal. Zij werden beide door burgemeester Gert-Jan Kats Koninklijk onderscheiden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Veenendaalse Atletiekvereniging (VAV). Ze zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun vele jaren vrijwilligerswerk voor VAV.

Jarenlange inzet als vrijwilligers

Mevrouw Memelink (75) was bijna 40 jaar lang betrokken bij VAV als wedstrijdsecretaris, organisator en jurylid. Ze heeft vele sporters beoordeeld en wedstrijden georganiseerd, inclusief de Scholierenveldloop en Heuvelrugloop tussen 2000 en 2020. Naast haar sportieve inzet was ze actief lid van de Trimgroep en gaf ze regelmatig trainingen. Sinds 1988 beheerde ze de lief&leed-pot. Daarbij bezocht ze leden bij ziekte en stuurde ze kaarten en cadeautjes bij jubilea en verjaardagen. Sinds 1986 heeft ze binnen VAV verschillende hand- en spandiensten verricht.

Meneer Memelink (77) is ook al sinds 1986 vrijwilliger bij VAV, eerst als jurylid bij wedstrijden en later als accommodatiebeheerder. Hij leidt al jaren een klusgroep die ervoor zorgt dat de atletiekbaan, kantine, sportzaal en berging altijd netjes zijn. Op wedstrijddagen bouwt hij het wedstrijdterrein op en zorgt hij voor een schone parkeerplaats. Ook bij de vernieuwing van de atletiekbaan in 2022 heeft hij een belangrijke rol gespeeld.

Koninklijke onderscheiding

Wij feliciteren het echtpaar met hun bijzondere onderscheiding! Wil jij iemand ook opgeven voor een Koninklijke onderscheiding? Bekijk dan de pagina over de Koninklijke onderscheidingen.