Geen misdaad gevonden na controles in Veenendaal

Categorieën

  • Veiligheid

Van 11 t/m 17 november was het de Week tegen Ondermijning. Deze week werkten samen met verschillende gemeenten samen om georganiseerde misdaad aan te pakken. Dit waren de gemeenten Rhenen, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Renswoude. Ook werkten we samen met de politie, het Openbaar Ministerie, het RIEC (Regionale Informatie- en Expertisecentra), de Belastingdienst en het Platform Veilig Ondernemen (PVO). In Veenendaal gingen we vooral aan de slag met het aanpakken van misdaad op bedrijventerreinen. 

Geen strafbare dingen gevonden bij controle op bedrijventerreinen

Tijdens de Week tegen Ondermijning hielden we in Veenendaal een controle op een bedrijventerrein. We vonden daarbij geen strafbare dingen. We keken tijdens de controle of de eigenaar of huurder van een gebouw zich aan alle regels houdt. Bijvoorbeeld of het werk dat het bedrijf doet past in het bestemmingsplan. Maar ook of het bedrijf zich aan de regels voor brandveiligheid houdt. We kijken ook of iemand een gebouw gebruikt voor dingen die niet mogen. Zoals wonen waar dat niet mag of de handel in drugs.

Het begrip ondermijning uitleggen is lastig. Ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit. Hierbij vervagen de grenzen tussen de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Je kunt ondermijning zien als een constante druk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld). Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs in gevaar brengt.

Geen tekenen van mensenhandel

Ook was er in de Week tegen Ondermijning een controle waarbij we keken naar tekenen van mensenhandel. Bijvoorbeeld uitbuiting op het werk. We controleerden acht adressen. Vooral op plekken waar arbeidsmigranten wonen. Ook hier vonden we geen overtredingen. 

Kleine overtredingen bij controle horecagelegenheid

Tijdens een controle van een café aan de Tuinstraat vonden we een paar overtredingen. We bekijken nog of we maatregelen nemen richting de ondernemer. Horecacontroles zijn belangrijk om te zorgen dat inwoners veilig uit(eten) kunnen gaan. Om hiervoor te zorgen moet een café of restaurant zich aan verschillende regels houden. Denk aan geen alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar, geen drugs, brandveiligheid en regels rondom geluid. Maar ook of personeel veilig kan werken, of er in de keuken schoon gewerkt wordt en of de ondernemer invoerrechten betaalt voor sommige producten. 

Succesvol:

Wil je elke twee weken automatisch het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.