Hulp bij schulden

Bent u in de schulden geraakt en kunt u er zelf niet meer uitkomen? Dan kunt u voor vragen en advies terecht bij het Budget Advies Centrum (BAC).

Dagelijks is het Budget Advies Centrum beschikbaar voor vragen, zoals over de financiƫle gevolgen van echtscheiding of ontslag, maar ook over toeslagen van de Belastingdienst of loonbeslag.

Geld lenen

Bij de Stichting Kredietbank Nederland  kunt u mogelijk geld lenen om alle schuldeisers tegelijk af te betalen. Vervolgens moet u de lening - inclusief rente - aflossen bij de Kredietbank.

Wettelijke schuldsanering

Wilt u een beroep doen op wettelijke schuldsanering , omdat een minnelijke (vrijwillige) regeling onmogelijk is en alle pogingen tot vrijwillige schuldhulpverlening mislukt zijn? Dan moet u een schriftelijk verzoek indienen bij de rechtbank Midden Nederland. Met het verzoek stuurt u een schuldsaneringsverklaring van de gemeente mee. Daarin legt de gemeente uit waarom er zonder de rechter geen afspraken met de schuldeisers mogelijk zijn. Alle schulden, met uitzondering van een schuld die is opgebouwd via studiefinanciering, vallen onder de wettelijke schuldsanering.

Inloopspreekuur Budget Advies Centrum

Gemeentehuis, balie 19

ma: 9.00 - 10.30 uur
di: 15.00 - 16.30 uur
wo: 9.00 - 10.30 uur
do: 15.00 - 16.30 uur
vrij: 9.00 - 10.30 uur

Regelingen minima

De gemeente Veenendaal heeft tegemoetkomingen als u van een laag inkomen moet rondkomen. Bekijk of u in aanmerking komt voor een van onze regelingen.

Kwijtschelding belastingen

Als u de belastingaanslag van de gemeente niet kunt betalen, krijgt u mogelijk kwijtschelding. Vraag het formulier online aan.