Laadpaal voor elektrische auto's

Heeft u geen ruimte op eigen terrein voor een oplaadpunt voor een elektrische auto? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen in uw wijk of bij uw werk.

 

U kunt uw aanvraag voor een laadpaal doen door een e-mail te sturen aan laadpaal@veenendaal.nl. Vermeld in uw e-mail uw contactgegevens, woonadres en eventueel de gewenste locatie voor het oplaadpunt.

Hoe verloopt uw aanvraag

De gemeente neemt contact met u op om de definitieve plaats te bepalen voor de laadpaal. Deze komt in een straal van maximaal 300 meter van uw huis.

De gemeente neemt vervolgens een voorlopig verkeersbesluit, waartegen door belanghebbenden bezwaar gemaakt kan worden.

Als de bezwaarperiode is afgelopen en de gemeente heeft een definitief besluit genomen, wordt de laadpaal geplaatst

De procedure duurt ongeveer 6 maanden: vanaf het moment dat uw aanvraag binnen is tot het moment dat de laadpaal is neergezet.

Voorwaarden aanvraag laadpaal

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

  • u niet op uw eigen terrein een laadpaal kunt plaatsen en uw auto kunt opladen. Heeft u parkeergelegenheid op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u zelf een laadpaal plaatsen;
  • uw auto minimaal een elektrisch bereik heeft van 45 kilometer;
  • u in Veenendaal woont of minimaal 18 uur per week in Veenendaal werkt

Waar staan al laadpalen

De gemeente heeft al verschillende laadpalen aangelegd in Veenendaal. Op de kaart zijn alle locaties gemarkeerd.

Hoe gebruikt u de laadpaal

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. U herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. Het is de bedoeling dat u er parkeert om uw auto op te laden en daarna een andere parkeerplaats zoekt.