Kosten begraven in Veenendaal

Als uw naaste overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven in Veenendaal of de urn op de begraafplaats laten bijzetten. Veenendaal heeft geen crematorium. Uw begrafenisondernemer regelt alles voor u.

Begraafplaats De Munnikenhof is een algemene begraafplaats met een eigen R.K. begraafgedeelte en een Islamitisch begraafgedeelte. U kunt elke dag de begraafplaats bezoeken van 08.00 uur tot zonsondergang.

Graf aanvragen

De begrafenisondernemer doet bij de gemeente een aanvraag voor een graf. U huurt het graf een bepaalde periode van de gemeente. Na deze periode kunt u verlengen.

Afstand doen en grafrechten overschrijven

Wilt u het recht niet verlengen? Dan kunt u ook afstand doen van uw graf. Dit doet u door een afstandsverklaring in te leveren bij de gemeente.

Is de huurder van het graf overleden? Dan kunt u het graf overschrijven naar een familielid. Doe dit binnen 1 jaar na overlijden van de huurder.

Contact begraafplaats

Als u vragen heeft over een graf of begraven van uw naaste, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats.

(0318) 512 446

Munnikenweg 4
Veenendaal

Overlijden aangeven

Begrafenisondernemers kunnen voor u online aangifte van overlijden doen. Dit moet binnen 6 dagen na het overlijden in de gemeente waar het overlijden plaatsvond.