IOAZ of Bbz bijstand voor zelfstandigen

Voor zelfstandig ondernemers in Veenendaal, Rhenen en Renswoude die het financieel niet redden heeft de gemeente Veenendaal de volgende regelingen: IOAZ en Bbz. Via de afdeling Economie en Werk kunt u navragen of u hiervoor in aanmerking komt.

IOAZ-uitkering voor oudere zelfstandigen

U kunt voor een IOAZ-uitkering in aanmerking komen als u zelfstandige bent tussen de 55 en 65 jaar en u uw werkzaamheden als zelfstandige nog niet heeft beëindigd. Neem telefonisch contact op met de afdeling Economie en Werk en vraag een IOAZ-uitkering aan.

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Bent u een zelfstandig ondernemer en heeft u financiële bijstand nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen een beroep doen op een bijstandsuitkering. Op maandag en vrijdag kunt u telefonisch contact opnemen als u vragen heeft.

De volgende groepen zelfstandigen kunnen in aanmerking komen:

  • startende ondernemers die vanuit de bijstand of de WW een bedrijf starten;
  • gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen of zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen;
  • oudere zelfstandigen (ouder dan 55 jaar) met een niet-levensvatbaar bedrijf.

Subsidie voor startende ondernemers

De gemeente Veenendaal kent subsidieregelingen voor uitkeringsgerechtigden die een onderneming willen starten. Zij kunnen een lening als startkapitaal krijgen. U moet de lening met rente terug betalen.

Ook voor ondernemers die een uitkeringsgerechtigde in dienst nemen zijn er verschillende mogelijkheden.

Neem contact op met de afdeling Economie en Werk als u subsidie wilt aanvragen.

Hulp bij ondernemersproblemen

Zit u op dit moment in zwaardere tijden (door bijvoorbeeld het wegvallen van een opdrachtgever en/of problemen met acquisitie) en heeft u een professioneel oog nodig om met u mee te kijken op financieel-, marketing- of commercieel gebied? Meld u zich dan kosteloos bij 155 - Red een bedrijf. Een ervaren ondernemersadviseur kijkt dan direct met u mee.

Regelingen minima

De gemeente Veenendaal heeft tegemoetkomingen als u van een laag inkomen moet rondkomen. Bekijk of u in aanmerking komt voor een van onze regelingen.