Inschrijven voor een huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning in Veenendaal? U kunt zich als woningzoekende inschrijven via de website Huiswaarts. Op deze website vindt u het actuele woningaanbod van 8 regionale woningcorporaties uit de gemeenten Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen.

Sociale huurwoning

Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs lager dan € 710,68 Dit is de huurprijs zonder servicekosten en kosten voor gas, water en licht.

U maakt kans op een sociale huurwoning als uw jaarinkomen lager is dan € 34.911.

Via Huiswaarts worden alle sociale huurwoningen in de regio Veenendaal aangeboden. Als er voorwaarden worden gesteld aan uw inkomen staat dit bij de woningadvertentie vermeld.

Vrije sector huur

Komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning? In Veenendaal worden ook vrije sector huizen verhuurd. Informeer u hierover via Huiswaarts of de makelaars in Veenendaal.

Contact Huiswaarts

Voor het aanbod van huurwoningen in Veenendaal of vragen over huren, kunt u contact opnemen met Huiswaarts.

0900 - 73 22 843

ma t/m vrij van 8.00 - 17.00 uur

Huurtoeslag aanvragen

Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie.

Woonurgentie aanvragen

Zoekt u met spoed een huurwoning. Via de gemeente kunt u digitaal woonurgentie aanvragen. Vaak zijn gegevens over medische situatie, scheiding en financiën nodig.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Afhankelijk van uw situatie, leeftijd, hoogte van de huur, soort huurhuis, inkomen en meer, komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Meer informatie over huurtoeslag vindt u op de website van de belastingdienst .