Artist impression van de Pnieklkerk nieuwe stijl

Winkelstad Veenendaal: centrum van de regio

In Winkelstad Veenendaal vindt u een ruim aanbod aan winkels. Grote merken zoals H&M en WE en bijzondere speciaalzaken zoals De Violier en Duifhuizen zijn allemaal aanwezig. Daarmee is Veenendaal de belangrijkste koopstad tussen Arnhem en Utrecht. Van de ongeveer 300 winkels is de helft overdekt. In Veenendaal zijn veel leuke horecagelegenheden en er worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd. De Brouwersgracht en het stadsstrand hebben een bijpassende uitstraling.

Samen met ondernemers, pandeigenaren, culturele instellingen en andere partners werkt de gemeente steeds aan het verder verbeteren van het centrum. En dan gaat het om wonen, leven en werken. Winkelstad Veenendaal is dé binnenstad van de regio om te winkelen, te ondernemen, te werken en te verblijven! Met elkaar werken we toe naar een gezond economisch klimaat. We willen ruimte scheppen voor ondernemers om te ondernemen en te investeren en voor bezoekers een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten, te winkelen en te beleven. En uiteraard willen we voor bewoners een fijne woonplek zijn.

Om deze mooie ambitie te realiseren, werken we aan een deze doelen:

  • Aantrekkelijke binnenstad: meer sfeer en beleving in de openbare ruimte
  • Beter bereikbare binnenstad
  • Meer variatie in ondernemers en werkgelegenheid in de binnenstad
  • Gezellige binnenstad: meer verrassende activiteiten in de binnenstad
  • Grotere toestroom bezoekers door (online) marketing.

Wilt u een bedrijf beginnen in het centrum?

Wilt u een winkel, horecazaak of ander bedrijf beginnen in het centrum? Neem dan contact op met onze centrumcoördinator, Sonja Scholten, via (0318) 538 538. Zij kan uw vragen beantwoorden.