Artist impression van de Pnieklkerk nieuwe stijl

Winkelstad Veenendaal: centrum van de regio

In Winkelstad Veenendaal vindt u een ruim aanbod aan winkels, waaronder grote merken zoals H&M en WE en bijzondere speciaalzaken zoals De Violier en Duifhuizen. Van de circa 300 winkels is de helft overdekt. Daarmee is Veenendaal de belangrijkste koopstad tussen Arnhem en Utrecht. Ook zijn er veel leuke horecagelegenheden, worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd en brengen de Brouwersgracht en het stadsstrand een perfecte sfeer.

Samen met ondernemers, pandeigenaren, culturele instellingen en andere partners werkt de gemeente aan het verbeteren van het economisch functioneren van het centrum. Winkelstad Veenendaal moet dé binnenstad van de regio zijn om te winkelen, te ondernemen, te werken en te verblijven! We werken gezamenlijk toe naar een gezond economisch klimaat, met voor ondernemers ruimte om te ondernemen en te investeren, voor bezoekers een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten, te winkelen, te beleven en voor bewoners een fijne woonplek.

Om deze gezamenlijke ambitie te realiseren werken we aan een aantal concrete doelen.

  • Aantrekkelijke binnenstad: meer sfeer en beleving in de openbare ruimte
  • Beter bereikbare binnenstad
  • Meer variatie in ondernemers en werkgelegenheid in de binnenstad
  • Gezellige binnenstad: meer verassende activiteiten in de binnenstad
  • Grotere toestroom bezoekers door (online) marketing

Vragen over vestiging

Wilt u een winkel, horecazaak of ander bedrijf beginnen in het centrum? Neem dan contact op met onze centrumcoördinator, Sonja Scholten, via (0318) 538 538. Zij kan uw vragen beantwoorden.