Herinrichting Kerkewijk

Van 6 mei 2020 tot ongeveer eind mei 2021 werkt Aannemersbedrijf FPH Ploegmakers aan het tweede deel van de herinrichting van de Kerkewijk. Het gaat om het stuk tussen de kruising Industrielaan/'t Goeie Spoor en de Middellaan. Vanaf 2 juni is daarom een deel van de Kerkewijk afgesloten voor doorgaand verkeer.

De herinrichting

De Kerkewijk is onderdeel van de zone voor klimaatadaptatie. Dit houdt onder anderen in dat het wegdek van de straat wordt vervangen door een nieuw, gerecycled, wegdek. Ook wordt er een extra regenwaterriool aangebracht in het midden van de weg. In dit riool wordt regenwater gescheiden afgevoerd van het vuilwater. Ook wordt de veiligheid rondom het spoor geoptimaliseerd: aanpassing van de inrichting van het kruispunt en de fietspaden en nieuwe slagbomen.

De aannemer gaat:

 • een nieuw regenwaterriool aanbrengen, ook onder het spoor door;
 • samen met ProRail de spoorwegovergang aanpassen aan de nieuwe situatie;
 • bestaande wegen opbreken en nieuw wegdek aanbrengen (voetpaden, fietspaden en rijbaan)
 • de inrichting van de weg vernieuwen (borden, bankjes, bushaltes, etc.). Hierbij hergebruiken we materialen daar waar dat kan;
 • nieuwe groenvakken aanleggen en de grond waarin de nieuwe planten en bomen komen te staan verbeteren zodat ze beter kunnen groeien.

Afsluiting Kerkewijk voor doorgaand verkeer

Van dinsdag 2 juni 2020 tot eind mei 2021 is doorgaand verkeer over de Kerkewijk vanaf de Cuneraweg richting de kruising Industrielaan/'t Goeie Spoor en andersom niet meer mogelijk.

Omleiding

Het gemotoriseerd doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Rondweg-west. Fietsers kunnen in principe wel gebruik blijven maken van de Kerkewijk, maar kunnen voor de veiligheid beter gebruik maken van de alternatieve routes. Deze staan met borden aangegeven. Of kijk op de omleidingskaart.

Tijdelijke bushaltes

Op de website van Syntus  ziet u per fase van de werkzaamheden welke dienstregeling er wordt gereden, welke haltes er vervallen en van welke tijdelijke haltes er gebruik van gemaakt kan worden.

De streekbus rijdt om via de Rondweg-west. Op de volgende locaties komen tijdelijke bushaltes:

 • ’t Goeie Spoor
 • Rembrandtpark/Driemaster
 • Dijkstraat/Dokter Slotemaker de Bruïnestraat
 • Bergweg

Fasering werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een aantal fasen.

Rembrandtlaan (6 mei tot 28 september)

In deze periode wordt er gewerkt aan de riolering op het deel tussen de Kerkewijk en de Gerard Doustraat. De Rembrandlaan is voor doorgaand verkeer afgesloten.

Industrielaan - Patrimoniumlaan (2 juni tot 28 september)

In deze periode wordt gewerkt aan het deel tussen de Industrielaan en de kruising Patrimoniumlaan/Spoorlaan. 

Kruising Patrimoniumlaan/Spoorlaan (13 juli tot 28 september)

In deze periode wordt er ook gewerkt op het kruispunt Patrimoniumlaan/Kerkewijk/Spoorlaan. Het kruispunt is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Vanaf 28 september is zowel de kruising Patrimoniumlaan/Kerkewijk/Spoorlaan als de kruising Rembrandtlaan/Kerkewijk (inclusief de spoorwegovergang) weer volledig open, vanuit centrumzijde, en starten we met de volgende fase.

Gevolgen voor het gemotoriseerd verkeer vanaf 13 juli

 • De Patrimoniumlaan is vanaf maandag 13 juli niet meer bereikbaar vanaf de Kerkewijk.
 • Het verkeer van en naar de Patrimoniumlaan moet omrijden via de Rondweg-west.
 • De (smalle) Groen van Prinstererstraat is nu al afgesloten voor verkeer met uitzondering voor de bewoners. Tijdens de afsluiting van de kruising Kerkewijk/Patrimoniumlaan mogen buiten de bewoners ook vrachtauto’s de straat inrijden vanaf de Patrimoniumlaan. De uitzondering voor vrachtverkeer is gemaakt omdat zij niet kunnen keren in de Patrimoniumlaan. De winkeliers hebben hun leveranciers hierover geïnformeerd.

Bereikbaarheid Patrimoniumschool vanaf 13 juli

Ouders die de kinderen met de auto brengen, kunnen de school bereiken vanaf de zuidelijke kant van de Kerkewijk. Er komt vanaf de Kerkewijk een toegangspad naar het schoolplein.

Bereikbaarheid Polikliniek vanaf 13 juli

De polikliniek van Ziekenhuis Gelderse Vallei is bereikbaar via de Ambachtsstraat.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen aan één kant langs de Kerkewijk. Borden geven aan welke kant dat is. 

Overige fasen

Patrimoniumlaan - Bilderdijkstraat (eind september tot eind december)

Bilderdijkstraat - Middellaan (januari 2021 tot eind mei 2021)

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van het project, download dan de BouwApp en voeg het project ‘Herinrichting Kerkewijk Veenendaal’ toe aan uw favorieten.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gebiedsbeheerder van FPH Ploegmakers, Wilbert Visser, via telefoonnummer 06 57 66 70 64 of via e-mail veenendaal@fphploegmakers.nl

Overzicht fasen herinrichting Kerkewijk
Naar het overzicht