Gedeeltelijke afsluiting Rondweg-oost

In februari 2023 zijn er werkzaamheden aan de Rondweg-Oost in Veenendaal. Het gaat om het herstellen van de ingezakte geluidwal en om een aantal asfaltboringen.

De werkzaamheden geven hinder voor het verkeer gedurende een aantal avonden/nachten en twee zondagen.

Avond- en nachtafsluiting Rondweg-Oost 6 t/m 10 februari

Tijdens bovengenoemde werkzaamheden is de Rondweg-Oost afgesloten voor de richting A12 > Rhenen. De richting Rhenen > A12 blijft open. Overdag wordt er niet gewerkt en is ook de richting A12 > Rhenen open.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid tijdens de afsluiting van 6 t/10 februari

  • Het verkeer voor de richting A12 > Rhenen wordt omgeleid via de Rondweg-West (afrit 23). De omleidingsroute staat met borden aangegeven.
  • Alle panden blijven via de omleidingsroute bereikbaar.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.

Asfaltboringen Rondweg-Oost

Op zondag 12 en zondag 26 februari 2023 voert de provincie Utrecht 50 tot 100 boringen uit in de Rondweg-Oost. Er is gekozen voor werken op zondag omdat er dan minder verkeer is op de weg. Tijdens de werkzaamheden worden er op diverse plaatsen cilinders uit het asfalt geboord. Deze cilinders worden meegenomen en onderzocht om de dikte en de kwaliteit van het bestaande asfalt te kunnen bepalen. Deze gegevens zijn nodig bij het voorbereiden van de wegaanpassingen ter hoogte van de nieuwbouwwijk Groenpoort. De boorgaten in het wegdek worden direct na de boring weer dichtgemaakt met gietasfalt.

Wegafsluiting Rondweg-Oost op 12 en 26 februari

Tijdens de boorwerkzaamheden is de Rondweg-Oost in één richting afgesloten tussen 09:00 en 15:00 uur.

Verkeersmaatregelen tijdens de afsluiting van 12 en 26 februari

  • Op 12 februari is de rijrichting A12 > Rhenen afgesloten en op 26 februari is de rijrichting Rhenen > A12 afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Rondweg-West en afrit 23.
  • Alle panden blijven bereikbaar via de omleidingsroute.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.