Gemeente Veenendaal bereikt akkoord met Docomar over aankoop terrein

De gemeente Veenendaal heeft van Docomar een aantal percelen en gebouwen op Het Ambacht gekocht. Het gaat om de percelen aan Nijverheidslaan 87, 89 en 93, en Groeneveldselaan 10. De gemeente wil ongeveer 1500 huizen op Het Ambacht bouwen. Door de aankoop van het terrein van Docomar heeft de gemeente de controle over de veranderingen in dat deel van Het Ambacht.

Overeenkomst

Als onderdeel van de overeenkomst mag Docomar haar activiteiten op Het Ambacht nog maximaal 3 jaar voortzetten. Henk-Bart van Doorn, directeur van Docomar, is blij met de overeenkomst en gebruikt de komende drie jaar om hun huidige activiteiten op een nieuwe locatie voort te zetten.

Wethouder Engbert Stroobosscher van de gemeente Veenendaal noemt de overeenkomst met Docomar een belangrijke stap in de transformatie van Het Ambacht naar een gemengd woon-werkgebied. Hierdoor wordt de bouw van ongeveer 400 woningen in en rondom het Docomar-terrein mogelijk.

Langzaam naar een woonwijk

Het Ambacht verandert de komende tien jaar geleidelijk in een groene, aangename woonwijk. Er is ruimte voor ongeveer 1500 woningen en er blijft ook plaats voor kleine bedrijven. De gemeente werkt nauw samen met ondernemers, eigenaren van grond, ontwikkelaars en bewoners om de veranderingen in het gebied te realiseren.