Griffier Franske van Hooijdonk vertrekt uit Veenendaal

Griffier Franske van Hooijdonk neemt binnenkort afscheid van Veenendaal. De selectiecommissie van de Provinciale Staten van Gelderland heeft Franske van Hooijdonk (44) voorgedragen als interim-statengriffier. Van Hooijdonk wordt de opvolger van Bob Roelofs, die onlangs tot wethouder van Arnhem is benoemd. Naar verwachting wordt Van Hooijdonk op 9 juni door de Provinciale Staten van Gelderland benoemd waarna zij op 30 augustus bij de provincie zal starten.

Van Hooijdonk is op dit moment griffier van de gemeenteraad van Veenendaal. Daarvoor was zij griffier in De Bilt. Ook werkte zij al eerder voor de Provinciale Staten van Gelderland, destijds in de rol van statenadviseur. Van Hooijdonk: “De afgelopen 7 jaar heb ik mij iedere dag ingezet voor de gemeenteraad van Veenendaal. Ik ervaar het als een bijzondere verantwoordelijkheid om samen met de griffie te werken aan goede strategische en procedurele ondersteuning van het politieke proces. Het is een eer om dat straks op provinciaal niveau voor de Staten van Gelderland te mogen doen. Het interim-griffierschap van Gelderland is een prachtige uitdaging die past bij mijn persoonlijke ontwikkeling en ambitie. De gemeenteraad en de collega’s in Veenendaal ga ik missen.”

Burgemeester en voorzitter van de raad Gert-Jan Kats betreurt het vertrek van Van Hooijdonk: “Ik feliciteer Franske van harte met deze mooie stap. We gaan haar missen in Veenendaal. Franske heeft zich de achterliggende jaren gepassioneerd en met een niet-aflatende energie ingezet voor onze gemeente. In het hart van de lokale democratie, als eerste adviseur van de raad, als leidinggevende van de griffie, maar ook in een verbindende rol naar het college en de samenleving. Ik wens haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie bij de Provinciale Staten van Gelderland.”

Naar overzicht