Wijk aan de slag in het Franse Gat

Samen met Patrimonium woonservice gaat de gemeente aan de slag in de wijk het Franse Gat om de wijk nóg mooier en nóg beter te maken Zo kunnen bewoners van het Franse Gat nog heel lang met veel plezier wonen in de wijk. De provincie Utrecht, Waterschap Veluwe- Vallei, netbeheerder Stedin, Veenendaalse Woningstichting en de gezondheidsorganisatie GGD helpen daarbij.

De samenwerkende partijen hebben voor het Franse Gat 4 thema's:

Meedoen als ambassadeur en meer informatie

Met het project ‘Wijk aan de Slag’ vragen we iedereen uit de wijk mee te denken over de invulling van het Franse Gat.  Er is een Wijkhuis geopend, bewoners terecht kunnen voor het laatste nieuws en een gesprek met het wijkteam. Het adres van het Wijkhuis is : W.C. Beeremansstraat 2. De openingstijden zijn:

Dinsdag: 15.00 tot 17.00 uurDonderdag: 17.00 tot 19.00 uurVrijdag: 11.00 tot 13.00 uur

Of neem contact op met:

  • Dirk Bok, wijkmanager gemeente Veenendaal West Zuidwest: dirk.bok@veenendaal.nl of (0318) 538 538
  • Bernie Kater, gebiedsregisseur Patrimonium: b.kater@patrimonium.nl of (0318) 557 958
  • Fred Verhoef, wijkcoach Veens: f.verhoef@veens-welzijn.nl of 06 23 72 49 84

Ambassadeur worden

Uit de gesprekken met wijkbewoners kwam ook naar voren dat de inzet van ambassadeurs een belangrijke bijdrage kan leveren. Er werd aangegeven dat het prettig zou zijn om via buurtbewoners informatie te ontvangen.

We waren al begonnen met het betrekken van wijkambassadeurs om zo echt samen aan de slag te gaan in het Franse Gat. Ondertussen hebben zes bewoners als ambassadeur het thema ‘energiezuinige wijk’ omarmd. Zij gaan ons helpen de wijk energiezuiniger te maken. 

Wilt u ook ambassadeur worden van het Franse Gat, dan kan dat! Neem contact op met Bernie Kater  via b.kater@patrimonium.nl of 0318 -557 958.  

Naar het overzicht