Tuinstraat: van distributiestraat naar groene woonstraat

De Tuinstraat is op dit moment vooral een straat met verkeer van auto’s en vrachtwagens die de winkels bevoorraden. Maar in de Tuinstraat is veel meer mogelijk. Denk aan het bouwen van woningen. Wonen in het centrum wordt namelijk steeds populairder. En daarom willen wij van de Tuinstraat een groene, gezellige woonstraat maken. Dit doen wij samen met alle perceeleigenaren en andere belanghebbenden.

Kaders en beeldkwaliteit Tuinstraat

Om van de Tuinstraat een mooie woonstraat te maken, zijn er ruimtelijke programmatische kaders en een beeldkwaliteitsplan ontwikkeld. Deze zijn in april 2023 vastgesteld door de gemeenteraad. Alle (toekomstige) initiatieven in de Tuinstraat worden naast de kaders en het beeldkwaliteitsplan gelegd. Hieronder zie je een foto van hoe de Tuinstraat er volgens de visie uit kan zien. 

Sfeerbeeld Tuinstraat

Documenten

Bent u nog niet bekend met de visie? Download deze dan hieronder.

Lukt het u niet om het bestand te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij helpt u graag verder.

In januari 2023 heeft een aantal inspiratiesessies plaatsgevonden om de visie Tuinstraat verder vorm te geven. Samen met belanghebbenden zijn we aan de slag te gaan met de mogelijkheden die de visie biedt. We bespraken ook de ruimtelijke en programmatische kaders en het beeldkwaliteitsplan. De kaders geven initiatiefnemers handvatten bij hun ideeën voor de Tuinstraat.

Bent u benieuwd naar de inspiratiesessies en de opbrengsten daarvan? Hieronder kunt u het participatieverslag en de presentaties van de inspiratiesessies bekijken. In het participatieverslag wordt de opbrengst van de inspiratiesessies samengevat.

Lukt het u niet om de bestanden te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij helpt u graag verder.

Lukt het u niet om het bestand te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij informeert u graag over het project.

Neem contact met ons op

Foto van Hans Zimmer.

Heeft u een goed idee of wilt u iets vragen? Neemt u dan contact op met Hans Zimmer. Hans werkt samen met de gemeente aan de visie Tuinstraat en is het eerste aanspreekpunt.